Chobmak
Shopping / Home and Garden

Hoe worden gipsplaatschroeven gebruikt

Gipsplaatschroeven, bekend als de Snelbouwschroeven, zijn voorzien van een kruiskop, dubbele schroefdraad en tot slot een scherpe punt. Deze schroeven worden, wat de naam al aangeeft, expliciet gebruikt voor het construeren van gipsplaten. De Gipsplaatschroeven zijn bekend als een zelfborende schroef en hoeven dus niet voorgeboord te worden. Dit is erg gunstig aangezien je niet twee keer hoeft te boren.

Keuze uit een grove -en of fijne schroef

Tot heden dag zijn er twee verschillende exemplaren verkrijgbaar. Je hebt keuze uit een grove voor bijvoorbeeld hout en een fijne schroefdraad voor gipsplaat. Als je bezig bent met het monteren van gipsplaten om een metalen fundament, kan je het beste voor de fijne snelbouwschroef kiezen. Tevens voor houten fundamenten is de grove schroefdraad je beste vriend. Wanneer je de verkeerde schroef gebruikt voor het materiaal kan de schroef niet optimaal zijn werk leveren.

Lengte

Het is belangrijk om tijdens het monteren van de gipsplaten, de gipsplaat goed tegen het fundament aan te drukken. Doe je dat niet kan de schroef moeilijker ingedraaid worden. Daarnaast dient de gipsplaat minimaal één centimeter van de rand worden vastgezet en tussen de Gipsplaatschroeven moet minimaal 25 centimeter afstand zitten.

Boren

Om ervoor te zorgen dat de schroeven onevenredig in de gipsplaat terechtkomen, is het een aanrader om bitjes te gebruiken. Wanneer je ervoor kiest om zo’n bitje op je schroef te plaatsen, weet je zeker dat ze allemaal op dezelfde diepte ingedraaid zijn. Overigens is het wel belangrijk dat je de goede maat bitje gebruikt. Een fout formaat kan je schroef namelijk beschadigen, wat resulteert in een roestige schroef. Ook is het belangrijk om je boormachine op een hoge toerental in te stellen en niet al te hard duwen op de gipsplaat. Als je er namelijk werd hard op douwt, heb je een grote kans dat je boormachine stuk kan gaan.

https://www.bnvtools.nl/