Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Drie manieren om je telefoongebruik te verminderen

Drie manieren om je telefoongebruik te verminderen

De één zit 20 uur per week op zijn telefoon, terwijl de ander ruim 40 uur per week spendeert aan zijn of haar smartphone. In de tijd waarin we nu leven is de telefoon haast niet meer weg te denken.  Het ziet er zelfs naar uit dat een groot deel van de mensen verslaafd is aan zijn of haar smartphone. Psychologen en artsen maken zich daar zorgen om. Zij vinden dat de Nederlandse bevolking te lang naar een telefoon scherm kijkt. Dit probleem is bijvoorbeeld makkelijk op te lossen door het verkoop van Samsung, Huawei en onder andere Iphone hoesjes tegen te gaan. Aangezien iedereen de hele dag zijn of haar telefoon bij zich heeft, is de kans groot dat de smartphone binnen een maand tijd zodanig hard valt, dat die niet meer te gebruiken is. Helaas is dat geen permanente oplossing. Want men is snel geneigd daarna een nieuwe te kopen of de scherm te laten maken. Wel zijn er andere manieren die smartphone bezitters zelf kunnen toepassen om hun telefoongebruik te verhinderen.

Whatsapp

Vrijwel iedereen heeft  Whatsapp. Het behoort tot de meest gedownloade apps waar men de meeste tijd aan spendeert. Het is aan te raden om de app te openen en goed te kijken naar de groepsapp waarin je zit maar nooit gebruik van maakt. Als je die groepen verlaat, dan komt het gegarandeerd minder vaak voor dat je je telefoon opent door de vele berichten in die groep apps ontvangt.

 

Onbelangrijke apps

Hoewel je veel onnodige berichten ontvang in Whatsapp, blijft de app toch belangrijk om berichten te kunne versturen naar vrienden, familie en collega’s. Maar onnodige apps zoals Netflix, Instagram en Youtube kun je beter verwijderen. Daar kan je ook je laptop of televisie voor gebruiken.

 

Internet

Misschien het allerbeste advies is het uitzetten van je internetverbinding. Zonder je mobiele netwerk of wifi kan je vrijwel niets met je smartphone. Reden genoeg om je telefoon er niet meer regelmatig bij te pakken dus. Met deze drie gouden tips verminder jij je schermtijd zonder dat de overheid bijvoorbeeld hoesjes Iphone, Samsung of Huawei hoeft te verbieden zodat je telefoon continu kapot gaat.

https://iphonehoesjes.nl/