Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Het verbeteren van je slaap door het nemen van een bad

 

Badderen lijkt tegenwoordig de ideale methode om het lichaam te verwennen. Door in deze hectische tijden verlangt het lichaam somtijds naar een moment om tot rust te komen. Af en toe een badje vol laten lopen lijkt vele voordelen te bieden voor het lichaam, waaronder de nachtrust.

 

Als er sprake is van een badkamer met het gemis van een bad, zijn er talloze andere mogelijkheden om het huis te voorzien van een heerlijk, warm bad. Zo wordt er op de markt veel gehandeld in een opblaasbare jacuzzi of bubbelbad. Hierbij zal de eigenaar alsnog profiteren van een fijne nachtrust.

 

Onderzoek

 

Biomedische wetenschappers van de Universiteit van Texas zijn tot de ontdekking gekomen dat het nemen van een bad daadwerkelijk invloed uitoefent op de nachtrust, mits het bad op het juiste tijdsstip wordt gevuld.

 

Niet enkel deze wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar dit verband. Wereldwijd wordt onderzoek gedaan naar oorzaken die leiden tot een betere nachtrust, waaronder het nemen van een bad. Helaas leiden de vele onderzoeken ook naar veel antwoorden, die vaak verschillen van elkaar; een feit dat ook biomedische wetenschapper Shahab Haghayegh inzag.

 

Conclusie

 

Nadat Shahab Haghayegh ruim 5.000 naliep, werd geconcludeerd dat de optimale temperatuur van het water schommelt tussen de 40 en 42.8 graden. Deze temperatuur zal namelijk bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Om sneller dan normaal in dromenland te komen, wordt aangeraden rond de 1 à 2 uur te spenderen in het bad. Dit kan het proces tot in slaap vallen met circa 10 minuten versnellen.

 

Lichaamstemperatuur

 

Een ‘heet’ bad stimuleert de nachtrust. De temperatuur van ons lichaam wordt, door de dag heen, geleid door de circadiane klok; een slaap-waakritme dat de 24-uurspatronen aanstuurt, waaronder de slaap. De temperatuur is aan het eind van de dag vaak iets hoger dan gedurende het slapen. Een warm bad zal inspelen op deze temperatuurcyclus, door de temperatuur al eerder in de avond te laten stijgen. Kortom, zet de opblaas jacuzzi maar klaar!

 

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/