Chobmak
Image default
Kunst en Kitsch

Het restaureren van een schilderij laat u over aan een specialist

Het onderhouden, schoonmaken en restaureren van een schilderij is van essentieel belang voor het behoud ervan. In de loop der jaren gaat, wanneer er geen onderhoud aan een schilderij gepleegd wordt, de kwaliteit van een schilderwerk zienderogen achteruit. Denk hierbij aan kleurvervaging doordat er een bruingele waas over het doek komt, plooiingen in het doek en beschadigingen die zijn opgetreden tijdens bijvoorbeeld een verhuizing. Wanneer een schilderij op doek geschilderd is, wordt eerst de spanning van het doek beoordeeld. Onvoldoende spanning op een doek kan schade veroorzaken; de verflaag kan barsten vertonen en er kan craquelé ontstaan. Wanneer een schilderij niet op een goede kwaliteit linnen geschilderd is, kan dit in de loop der jaren spontaan op meerdere plekken loslaten en scheuren van het spieraam. Het is dan zaak het doek weer op spanning te brengen en zo nodig het spieraam te vernieuwen. Zulke klussen laat u het best over aan Marquant uit Laren: dé specialist in het restaureren van uw schilderij.

Deze specialist repareert beschadigingen op uw schilderijen

Marquant uit Laren biedt een vakkundige analyse die nodig is om de ernst qua schade van een schilderij te bepalen. Er kan sprake zijn van schade aan de vernislaag of craquelé, maar schade kan ook ernstiger zijn door beschadiging in de verflaag zelf of gaatjes en scheuren in het doek. Gelukkig kan deze specialist vrijwel alle beschadigingen verhelpen middels verschillende technieken. Variërend van het hechten van een scheur tot het zogenaamde bedoeken. Dit laatste is één van de meest ingrijpende behandelingen, waarbij door gecontroleerde verhitting en druk een nieuw doek achter het oude doek bevestigd wordt en waarbij een plakkende emulsie door het oude doek heen dringt en de loszittende verflaag weer aan het doek wordt vastgezet. Vele oude schilderijen die u heden ten dage nog in musea kunt bewonderen, hebben een dergelijke behandeling ondergaan.

Ontdek wat deze specialist voor u kan betekenen

Het goed restaureren van een schilderij neemt veel tijd in beslag doordat uiterst zorgvuldig te werk moet worden gegaan. Denk hierbij aan een periode van één tot drie maanden. Marquant helpt u graag om uw schilderij op vakkundige wijze te restaureren, zodat u na deze periode weer volop kunt genieten van uw schilderij. Bent u benieuwd wat deze specialist uit Laren voor u kan betekenen? Neem dan contact met hen op via de contactgegevens op de website.

https://www.marquantkunsthandel.nl/