Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Waardevermeerdering van uw woning door een rieten dak

Gezien het bnp per inwoner nam Nederland in 2019 van de EU-landen de vijfde plek in. Hiermee is te concluderen dat er gesproken kan worden over een stabiele welvaart. Echter heeft deze mooie, vijfde plek ook een keerzijde. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, laat weten: “De prijzen stijgen door de hoge vermogens en lage rente, waardoor mensen meer kunnen betalen voor een woning”.

Er vindt een enorme verandering plaats gezien de huizenprijzen. Als koper kan dit als nadeel worden beschouwd, al kunnen verkopers hier enorm van profiteren, vooral als zij de betreffende in een gunstige tijd hebben gekocht. Om nog een waardevermeerdering plaats te laten vinden, kan er gekozen worden om een rieten dak te laten plaatsen.

Voordelen van een rieten dak

Een rieten kap kan een woning een karakteristieke uitstraling beiden. Vroeger waren dakpannen het teken van luxe en welvaart. Enkel de woningen van rijke lui waren voorzien van dakpannen. Momenteel is deze situatie geheel omgedraaid. Het rieten dak staat tegenwoordig voor chique, mooi en is het teken van welvaart.

Het riet brengt, door haar natuurlijke eigenschap, sfeer met zich mee, waardoor het droomhuis gecreëerd kan worden.

Daarnaast heeft het riet door haar holle stengels een isolerende en warmte reflecterende werking. In de zomer zal het riet hierdoor koelte brengen en in de winter warmte. Door deze eigenschap kunnen er veel (energie)kosten worden bespaard en kan het rietendak financieel erg aantrekkelijk zijn.

Bovenstaand voordeel in combinatie met de voorafgaande investering die nodig is, zal een rieten dak de waarde van de woning laten stijgen. Is dat al niet aantrekkelijk genoeg?

http://rietwerk.nl