Chobmak
Shopping / Home and Garden

Voor stalinrichting bij Wijsman

Onlangs werd het melkquotum in Nederland afgelast. Dit zorgt ervoor dat boeren weer onbeperkt kunnen melken. De vraag naar melkproducten stijgt steeds meer. Vooral in het buitenland is er veel vraag naar Nederlandse melkproducten. De melkproducten in Nederland staan namelijk gelijk aan kwaliteit. Vooral in China is er een stijgende vraag naar melkpoeder dat alleen in Nederland verkrijgbaar is. Het afschaffen van het quotum heeft geleid tot meer koeien in de Nederlandse weiden. Steeds meer boeren hebben het aantal koeien dat zij op hun weide hebben staan uitgebreid. Daar staat wel tegenover dat ook het aan hectare grond dat zij hebben moet worden uitgebreid.

De toename van het aantal koeien in Nederland hebben verschillende gevolgen. Steeds meer wordt er gekeken naar het welzijn van de koeien in Nederland. Hier komen verschillende aspecten bij kijken. Het is daarom belangrijk om op verschillende aspecten te kijken naar hoe de boer gebruik gemaakt van de beschikbare grond maar ook de stalinrichting. Het is belangrijk om hier advies over in te winnen. Er zijn speciale bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd. Daarnaast komen er ook steeds meer innovaties op de markt waardoor de stalinrichting geoptimaliseerd kunnen worden. Op deze manier kan er goed gebruik worden gemaakt van ruimte, duurzaamheid en het welzijn van de koe.

Zo zijn er verschillende manieren waarop de duurzaamheid van de stalinrichting verbeterd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van vloerhekken. Hierdoor krijgt de koe meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is het belangrijk dat er een goede vloer en waterbakken in de stalinrichting zitten. De vloer kan verbeterd door middel van rubber. Dit zorgt voor meer grip. Daarnaast wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van vee borstels. Door middel van vee borstels kunnen de koeien goed gereinigd worden. Hierdoor blijft de koe vrij van vloeien en ander ongedierte. Doordat het aantal koeien toenemen, zorgt dit ook voor meer mest. Dit leidt ertoe dat er ook goede mest mestmixers nodig zijn. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij Wijsman

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/