Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Waar let ik op bij een nieuwe trap?

Het is zover. Je hebt een nieuwe trap nodig. Ja, je leest het goed. Een nieuwe trap. Het grote object wat een gedeelte van het huis of bedrijf met een ander gedeelte verbindt komt er niet vanzelf. Een nieuwe trap is afhankelijk van een aantal criteria. Bijvoorbeeld waar de trap komt te staan, het gebruik van trapliften en de kleur. Trapliften zijn erg belangrijk. Mocht je geen dure traplift willen, kan je kiezen voor een eenvoudige traplift. Zorg er wel voor dat dit goed aansluit bij je nieuwe trap! In deze blog staan nog meer punten waar je op moet letten.

 

Trapgat en de toegankelijkheid

De toegankelijkheid van de trap bepaalt meestal de vorm en richting van de trap. Op de plek zelf moet er een inspectie komen, waar er wordt gekeken naar waar de trap geplaatst kan worden geplaatst en waar het trappenhuis zich bevindt. Als de lange trappen of open trappen waar je mee te maken hebt op elkaar zijn uitgelijnd, zijn steektrappen en rechte trappen ideaal. Als de toegang tot de trap zeer beperkt is, kan je ervoor kiezen om een trap te plaatsen met enkele of dubbele kwartdraai.

​​

Als er geen of bijna geen ruimte is om de trap op te nemen, kan je gebruik maken van een draaitrap, smalle trap of een ruimtebesparende trap. Als je wel genoeg ruimte hebt en de trap echt wilt laten opvallen, kun je ervoor kiezen om een trap te plaatsen met zwevende traptreden. Een wenteltrap waarmee de treden van glas zijn is ook een optie.

 

Het materiaal van de trap

Het materiaal van de trap zal jouw keuze sterk beïnvloeden. Voor wie van een warme sfeer houdt, lijkt hout de beste keuze. Maar ook beton en staal behoren tot de mogelijkheden, die kunnen als draagconstructie worden gebruikt en vervolgens worden de treden met hout geschuurd. Hout is populair omdat het makkelijk te verwerken is en er veel houtsoorten zijn met hun eigen kleuren en tinten. Hout wordt het meest gebruikt in hedendaagse en klassieke gebouwen. Staal en aluminium hebben de neiging om een ​​glad, koud uiterlijk te hebben. Ze worden het meest gebruikt in zeer moderne huizen en kantoren. De treden van deze trappen worden meestal aangevuld met glazen traptreden of metalen traptreden.

http://trapliftenvergelijken.nl