Chobmak
Shopping / Home and Garden

Een rieten dak nemen

Heb jij ooit al wel eens aan een rietendak gedacht? Veel mensen kiezen er voor om een rieten dat te nemen in plaats van een pannen dak. Het geeft een hele andere uitstraling vooral landelijk en authentiek. Een rieten dak staat prachtig bij een oud en groot huis.

Riet is een natuurlijk product dat wordt geoogst. Vroeger ging het direct van het land op het dak. Dat is natuurlijk nooit een veilig idee omdat riet erg brandbaar is. Gelukkig is daar nu veel verandering in gemaakt en is het riet er veilig voor op het dak. Het riet moet goed geoogst zijn als het op een dak wil komen. Daarna komt er een speciale laag over heen zodat het de brand afweert als dit nodig is. Ook is het riet van nu isolerend en zo blijft het dus extra warm in het huis. Het is dus geen slechte keus om riet te nemen in plaats van dakpannen.

Waar je wel even rekening mee moet houden is het verzorgen van riet. Riet is een natuur soort en dit moet goed onderhouden worden. Het best kan je dit laten doen door een bedrijf die er verstand van heeft. Doordat het riet een natuurproduct is kan het last krijgen van algen en mos en dit wil je natuurlijk voorkomen. Schakel daarom een paar keer per jaar een bedrijf in die dit komt na kijken en controleren. Zo weet je zeker dat je nog jarenlang kan genieten van het riet. Je hebt verschillende soorten rietdekkersbedrijven en iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Bekijk de kwaliteiten van verschillende bedrijven en kijk wat jij belangrijk vind. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen op de site www.rietwerk.nl een professioneel bedrijf die alles weet over riet en die je hier graag bij helpt.

http://www.rietwerk.nl