Chobmak
Shopping / Home and Garden

Vispas

 

Wil je in Nederland gaan heb je bijna overal een vispas nodig. Alleen waarom is dat precies? En zijn erv verschillende soorten vispassen en wat gebeurd er als ik geen vispas aanraag. Al deze vragen rond de vispas van de hengelsport zullen in dit artikel worden beantwoord.

 

Vispas waarde

De waarde van de vispas is als het ware een vergunning die aangeeft dat je mag vissen in bepaalde wateren. Er is een bepaalde lijst met wateren die landelijk beschikbaar is gesteld door alle visverenigingen en visfederaties in Nederland. Zo kun je met de vispas aantonen dat je daadwerkelijk een vergunning hebt om te mogen vissen op bepaalde plekken. Ook wordt met de opbrengst van de vispassen bepaalde controles uitgevoerd en wedstrijden georganiseerd. Het viswater wordt bijgehouden om de sport voor de vergunning houders goed te onderhouden.

 

Vispas soorten

Er zijn 2 verschillende soorten vispassen, zowel een kleine vispas als de standaard pas. Het verschil tussen deze vispassen is dat je met een kleine vispas maar met 1 hengel tegelijk mag vissen en met een standaard vispas met meerdere. Vis je op karpers met een karperhengel, dan gebruik je meestal meerder hengels en daarom wordt er onderscheid gemaakt, omdat beginnende vissers aan 1 hengeltje genoeg hebben. Naast deze 2 passen bestaat er ook nog een zeevispas. In principe is het niet verplicht om een zeevispas te hebben, als je op zee gaat vissen, maar op sommige wateren is het weer wel nodig. Daarom is het belangrijk om van te voren goed uit te zoeken als je op grote wateren gaat vissen, of daar een vispas voor nodig is of niet.

 

Vispas kopen

Het makkelijkste om een vispas aan te schaffen is door deze online te kopen. Daarnaast kun je ook een vispas in hengelsportzaken kopen, maar mocht je daar niet naar toe te hoeven is het online uiteraard gemakkelijker. Heb je de vispas in bezit, krijg je ook nog een 2 keer per jaar het visblad thuis opgestuurd en kun je zorgeloos gaan vissen op de wateren waar jij wilt.

 

https://www.sportvisgigant.nl/