Chobmak
Shopping / Home and Garden

Alles over leer

Iedereen die iets heeft als een leren tas, jas of leren schoenen weet hoe kwetsbaar leer is en hoe belangrijk het is om dit goed te onderhouden. Wanneer je je leer niet goed verzorgt kan het namelijk uit gaan drogen wat tot gevolg heeft dat er sneller scheurtjes in het leer komen. Dit is zonde, want scheurtjes kun je bijna niet meer maken. Des te belangrijker dus om te voorkomen dat deze in je producten komen. Bovendien kan leer gaan breken naarmate het ouder wordt. Dit heeft tot gevolg dat het uiteindelijk zijn kleur verliest. Je kunt dus maar beter wat extra geld en tijd steken in het onderhouden van het leer om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. 

 

Je hebt verschillende soorten leer en deze hebben dus ook verschillende soorten van verzorging nodig. Ook hetgeen waarmee je het leer wilt gaan verzorgen heeft invloed op hoe vaak dit nodig is. Het ene product werkt namelijk langer en beter dan het andere product. Een goede keuze is Angelus leerverf. Hiermee blijft je leer langer mooi dan met een behandeling van een van de vele andere producten op de markt. Nog steeds zal je het met enige regelmaat opnieuw moeten aanbrengen, maar lang niet zo vaak als met diverse andere producten. 

 

Let er wel op dat je het leer goed schoonmaakt voordat je met de verzorging begint. Schoonmaakproducten voor het leer zijn ook van het merk Angelus verkrijgbaar. Zo garandeer je het leer de beste verzorging mogelijk. Het schoonmaken van het leer is belangrijk omdat dit het stof- en vetvrij maakt. Hierdoor blijven de producten die je erna aanbrengt langer en beter zitten. Het is belangrijk om het leer altijd een beetje vettig te houden. Dat houdt het leer soepel en zo blijft het dus langere tijd goed. Je kunt je leer vettig houden door het bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd in te smeren met vaseline.