Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Een witte kerst

De afgelopen jaren hebben we bij kerst weinig sneeuw gezien. Sneeuw is er soms in eind januari of zelfs februari, maar bij het kerstfeest is het snel al een graden of 10.

 

Sfeer creëren

Om echt in de sfeer te komen moeten we maar improviseren, er wordt een spelletje gespeeld, meegezongen met oude liedjes en een enkeling heeft cadeaus onder de boom, soms staat er wat groots onder maar ook kleine cadeaus worden gewaardeerd. Ook de kerk is vol tijdens kerstmis, voor de meeste is dat het hoogtepunt van het jaar. Zang, dans en gezelligheid, het komt allemaal bij elkaar.

 

Eenzaamheid

Maar niet voor iedereen is het kerstfeest vol met plezier, het is een tijd van reflectie op het afgelopen jaar en dat is zeker niet altijd positief. Ook wordt het gevoel van eenzaamheid erger in de koude en donkere dagen van december en januari. Gelukkig staan vrijwilligers dag en nacht klaar zodat ook deze personen een goede kerst kunnen hebben en even alle zorgen kunnen vergeten. Iedereen doet er wat aan om een er een goede en vooral ook leuke kerst van te maken en dat lukt over het algemeen ook wel, maar er mist iets.

 

Het gevoel krijgen

Niemand heeft het weer onder controle, desondanks wordt een witte kerst door de meesten wel gemist, het voegt een extra gevoel toe aan de wintermaand en het feest. Om toch nog een beetje een witte kerst te hebben kan er binnenshuis zeker dat gevoel worden opgewekt, dit kan bijvoorbeeld door een witte kerstboom, een kerstboom met lampjes, nepsneeuw in het vensterbank, stickers op de ramen van het huis of andere versieringen. Alles om dat kerstgevoel te krijgen. Het is een kleinigheidje en ook makkelijk te doen, dat zegt niet dat het daarom niet waard is om te doen, het kan voor een extra dimensie zorgen bij het kerstfeest die we stiekem allemaal missen.

https://www.xmasdeco.nl/