Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

De professional is aan het werk!

Schoonmaken is iets wat er nu eenmaal bij hoort en iedereen wel eens een keertje moet doen, vooral je alleen woont kan het nog wel eens irritant zijn, om naar een lange dag werk de schoonmaak niet naar iemand anders te kunnen schuiven en het toch zelf te moeten doen. Nu kan je het ook makkelijker voor jezelf maken en er misschien zelfs wel een beetje plezier uit halen, want een goed resultaat maakt iedereen blij. Hier zijn een aantal tips die de professionals hebben gegeven.

 

Vlekjes

Als er vlekjes in het vloerkleed of tapijt zitten is het mogelijk door er een kleine hoeveelheid koolzuurhoudend water eroverheen te doen, hierdoor gaat het opborrelen en kan het worden weg gedept met een doekje, maar professionele schoonmaakmiddelen zoals tapijtreiniger zouden ook de truc kunnen doen.

 

Nare geurtjes

Als je de was hebt gedaan is zou je graag een frisse geur willen ruiken, maar dat kan wel eens tegenvallen. Dit kan komen omdat er veel kalk en vuiligheid in de wasmachine zit. Schoonmaakazijn is een oplossing daarvoor: doe een 90 graden programma met de schoonmaakazijn in het wasmiddelbakje en dan zou de wasmachine weer gereinigd moeten zijn. Nu we toch naar vieze geurtjes kijken: de prullenbak. Door soda op de bodem van de prullenbak te doen voordat de vuilniszak erin gaat zal de vieze geur voor een gedeelte worden geabsorbeerd en is de lucht weer wat beter.

 

Besparing

Microvezeldoeken zijn een ongeloof handig middel om mee schoon te maken, ze kunnen zelfs een vervanger zijn van schoonmaakmiddelen, hiermee kunnen vele plekken zoals ramen, deuren, tafels etc. mee worden schoon gemaakt en het is nog makkelijk te gebruiken ook.

 

Niet zo mooi

De oven kan na een tijdje best vies worden en dat ziet er niet zo mooi uit, al die aangekoekte resten. Gelukkig is er een goede en gemakkelijke oplossing voor, namelijk: groene zeep die wordt ingesmeerd over de gehele oven en een stuk aluminiumfolie waarop een doek met ammoniak ligt. Als je deze voor de hele nacht laat liggen, is het vet ’s ochtends gemakkelijk weg te vegen.

https://fayon.nl/