Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Het verschil tussen een hottub, jacuzzi en een whirlpool

Om mee te beginnen zijn alle drie een soort spa bad, je kan eigenlijk onder een opblaasbaar jacuzzi een opblaasbaar bubbelbad verstaan. Laten we dus maar beginnen met de eerste van de drie, de hottub. De hottub is van oudsher een houten ton gevuld met heet water. Dit water wordt warm gestookt door het stoken van hout. In de nieuwere tijd zie je vaker dat de kuip van kunststof gemaakt is. De hottub is de meest traditionele vorm van een spa bad. Natuurlijk kan je een hottub zo ouderwets of modern maken als je maar wilt. Dit kan je bijvoorbeeld door middel doen van bubbels, jets, verlichting, een filterpomp etc.

Hierna heb je de jacuzzi. Om heel eerlijk te zijn is jacuzzi geen vorm van een spa bad. De naam komt van het bedrijf dat verschillende soorten bubbelbaden maakt en dat is de soort spa bad wat bedoelt wordt met een jacuzzi. Echter is de naam zo bekend geworden dat velen het nu gebruiken als aanduiding voor bijna elk warm bad.

Als laatste heb je een whirlpool. Dit is ook een soort bubbelbad variant van een spa bad. Letterlijk vertaald vanuit het Engels betekend whirlpool, draaikolk. Eigenlijk is de combinatie van de twee woorden (bubbelbad en draaikolk) de perfecte omschrijving van dit type spa bad. Een whirlpool wordt gekenmerkt door de waterstralen die in het bad worden gepompt. Echter er zit een verschil tussen een normale bubbelbad en een whirlpool. Het verschil zit hem in het dat een bubbelbad gebruik maakt van lucht om bubbels te creëren en een whirlpool gebruikt water om het een whirl effect te geven.

Als u meer informatie wilt of na dit artikel nog steeds zit te twijfelen wat voor spa bad u in uw huis zou willen hebben, google dan gerust voor wat extra weetjes en feitjes om een goed gegronde keuze te maken. Er is gelukkig voor ieder wat beschikbaar op de markt, dus welke keuze u ook maakt deze zal vast het best bij uw stijl en tuin horen.

 

https://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/