Chobmak
Shopping / Home and Garden

Voor- en nadelen van een tegelvloer

Vroeger werd een tegelvloer vooral om praktische redenen gekozen, verder was het niet echt een mooie toevoeging voor een woning. Tegenwoordig bestaan er tegels in alle vormen en maten in eender welke kleur en structuur. Er zijn ondertussen naast het praktische nut, ook andere redenen voor het kiezen van een tegelvloer. Wat zijn dan de voordelen en de nadelen van kiezen voor een tegelvloer?

 

Voordelen

Tegels zijn een erg duurzame vloerbedekking. Ze zijn sterk en slijtvast, een tegelvloer is een investering waar u jaren plezier aan heeft. Als u er toch voor kiest om van woonstijl te veranderen, gaan de tegels vaak moeiteloos in het nieuwe interieur op. Tegels kunnen ook makkelijk geverfd worden en zo kan u ook de voegen wit maken of veranderen naar een andere kleur, wat voor een hele andere uitstraling kan zorgen.

Er is een heel ruim aanbod aan zowel keramische tegels als tegels van natuursteen. Er is een enorme keuze in grootte, kleuren, patronen en motieven, zo kan iedereen de perfecte tegels vinden voor zijn woning.

Tegels zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken, er kan geen stof vastgenomen worden en vuil kan makkelijk verwijderd worden met een sopje van water en schoonmaakproduct. Daarom worden tegels in het speciaal vaak gekozen voor badkamers en keukens, denk daarbij maar aan hoe makkelijk badkamertegels schoonmaken is.

 

Nadelen

Tegels geven een koudere uitstraling en voelen kouder aan in vergelijking met een houten vloer. Maar een oplossing om dat tegen te gaan, is vloerverwarming. Vloerverwarming is ideaal voor een tegelvloer omdat tegels warmte makkelijk opnemen om langzaam weer af te geven.

Een tegelvloer is moeilijker om zelf te plaatsen dan een laminaat of vynil vloer. Er veel pas- en rekenwerk nodig wat tijd zal innemen en er moet steeds gekeken worden dat de tegels waterpas liggen, de voegen niet te diep zijn enzovoort.

https://www.voegxpert.nl