Chobmak
Image default
Toerisme

Wandeling In Marcourt

wandelroutes ardennen

De Bever is terug in de Ardennen! Stel deze geweldige knaagdieren voor aan uw kinderen. Talrijke wandelactiviteiten geven u de mogelijkheid om de structuur van bevers te observeren en hun dammen en kastelen te bewonderen. … In Marcourt (La Roche) is een wandeling van gepland die volledig aan deze wezens is gewijd. . Geschikt voor kinderen. Een fascinerende ervaring gegarandeerd!

MARCOURT, wandelbestemming

Marcourt is de ideale bestemming voor uw wandelplezier komend weekend. Het VVV-kantoor heeft voor verschillende routes verkeersborden geplaatst. De afstand varieert enorm en is geschikt voor casual wandelaars en ervaren wandelaars. De volgende keer is het het wandelpad van de hermitage van Saint Thibaut en de Ourthe-vallei in La Roche bij Horton, maar eerst volgen we de bevers!

De dieren werden eind jaren negentig vrijgelaten en nu voelen meer dan 2000 diersoorten zich thuis in onze prachtige rivier.

De Bevers van de Ardennen

Bevers gedijen goed in de Belgische Ardennen. De dieren werden eind jaren negentig vrijgelaten en nu voelen meer dan 2000 diersoorten zich thuis in onze prachtige rivier. Bevers zijn vegetariërs en voeden zich met gras, bladeren en schors. Mannen en vrouwen leven bij hun jonge mensen. De bever bouwt een dam met takken en vuil. Meestal zie je beverkastelen midden in het stuwmeer of aan de kust. Ze zien eruit als heuvels. De ingang van het dier is onder water.

De Bevers, de voordelen van de natuur

De komst van de bevers in de Ardennen is goed nieuws voor ons. Dit is een nieuw dier dat in het wild te zien is, en het is geweldig om het met kinderen te kunnen ontdekken. Stel je voor dat ik een echte bever zal zien! De komst van de bever is ook een goede zaak voor de natuur. De bouw van de Beaver Dam paste de veranderingen in de rivier aan. De watervlakte is een bioom waar insecten, amfibieën, vogels en kleine zoogdieren er allemaal van kunnen profiteren. Ontbossing door bevers beperkt zich tot gebieden in de buurt van rivieren en draagt ​​bij aan meer licht in de vallei. Het laatste voordeel: de relatieve stagnatie van water zorgt voor indringing en verrijking van grondwater.

Speel met kinderen

Het is onwaarschijnlijk dat u bevers te voet zult zien. De bever is een schuw dier en is ’s nachts actiever. De aanwezigheid van de bever is weer heel duidelijk! Laat de kinderen sporen van tandbeten op de stronk zoeken. Laat ze het kleurverschil zien tussen de donkere oude kleur en de oude. Het is erg belangrijk om ze te leren de structuur en leefomgeving van bevers te respecteren. Moedig ze aan om voorzichtig te zijn. De bever slaapt tenslotte. Deze beverwandelingen zullen tijdens de vakantie een diepe indruk achterlaten op de kinderen.

Door het bos

Naarmate de reis vorderde, trokken we geleidelijk weg van de rivier en dus weg van het leefgebied van de bevers. Hier kun je gerust zeggen dat je wordt ondergedompeld in een enorme buitenomgeving. Vergeet niet om halverwege een pauze te nemen. Het hoogteverschil is erg klein, zodat alle terreinwagens in de zomer kunnen passeren.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html