Chobmak
Shopping / Home and Garden

Dak verbouwen voor meer licht

Je kunt het dak laten verbouwen en lichtstraten plaatsen om zo meer licht in het huis te laten. Het is tegenwoordig heel populair om lichtstraten te laten bouwen omdat het in de mode is en woningen een meer luxe uitstraling geeft.

Wat zijn lichtstraten?

Je hebt lichtstraten vast weleens gezien alleen wist je de naam ervan niet want in winkelcentrums en kantoren wordt er volop gebruik van gemaakt. Alle overdekte winkelcentrums hebben bijvoorbeeld lichtstraten. Een lichtstraat bestaat uit glas en heeft alleen een frame dat niet uit glas bestaat maar aluminium. Wanneer de lichtstraten op het dak geplaatst worden betekent dit natuurlijk dat er veel licht naar binnen komt en dit is ook de bedoeling. Bij overdekte winkelcentrums komt er zo veel natuurlijk licht naar binnen en de consumenten worden beschermd tegen het weer. Hetzelfde is de bedoeling met lichtstraten dat worden gebruikt bij het bouwen van huizen.

Lichtstraten laten bouwen

Als je huis geen lichtstraat heeft is het geen probleem want je kunt lichtstraten laten bouwen. Een deel van het dak wordt verwijderd om plaats te maken voor de lichtstraten. Zo zijn er veel oude woningen dat nu lichtstraten hebben en zo een moderne uitstraling hebben gekregen.