Chobmak
Shopping / Home and Garden

De dazenval & dazenlijm voor 2017

De dazenval & dazenlijm voor 2017

De laatste jaren zijn er veel issues geweest omtrent het bestrijden van ongedierte. Je kan hierbij denken mieren, wespren, ratten en andere insecten. Voor de daas ook wel ( paardenvlieg ) Taon en Brems genoemd is dit het zelfde. Informatie over de daas> Dazen . In veel situatie word er gebruik gemaakt van gif. ( pesticide) en dit is erg schadelijk. Niet alleen voor het te bestrijden ongedierte maar voorral voor het ecologische balans erom heen. Bij het houden van paarden, vee en op plekken waar veel mensen komen is er zomers van Mei t/m Sept veel overlast van dazen. Er ontstaan grote plagen waarbij de daas werkelijk hard en agressief bijt. ( tot bloeding ) Met een dazenval of dazenlijm ( sticky Trap ) kunt u eenvoudig het probleem aanpakken zonder verdere nare gevolgen voor het milleu.

 

De Dazenval

Er zijn veel verschillende soorten dazenvallen. De bekendste dazenval was altijd de H-trap. Bij de H-trap dazenval word gebruik gemaakt van een statief met hieraan een zwarte bal met een kap erover bevestigd. Bij deze methode word de daas aangetrokken door de zwarte bal die warmte uitstraalt, als de daas eenmaal door heeft dat op de bal geen bloed valt te halen vliegt deze weg maar doordat dazen alleen omhoog kunnen vliegen en niet opzij komt de daas in de kap terecht en is het vrijwel onmogelijk om te ontsnappen. Echter kosten deze dazenval vaak honderden euro’s.

 

Dankzij de dazenlijm van Sticky-Trap is het mogelijk om een voordeliger alternatief te maken met behulp van een zwarte emmer, een touwtje, de dazenlijm van Sticky-Trap en natuurlijk een plek om het geheel aan te bevestigen.

Het is belangrijk om de zwarte emmer in de zon te hangen, ongeveer zo’n 100cm boven de grond. Dit word gedaan om zo weinig mogelijk warmte te verspillen. Doordat de zwarte emmer warmte uitstraalt trekt dit de daas aan, eenmaal op de emmer aangekomen kleeft de daas vast aan de dazenlijm en kan niet meer weg. Met Sticky Trap dazenlijm ( het origineel) heeft u geen bijvangsten! De dazenval met een zwarte emmer is de budget dazenval waarmee je de plaag efficient aanpakt.

 
Dazenlijm is het nieuwste product van het Nederlandse bedrijf Sticky-Trap. Dankzij deze lijm is het mogelijk om een voordelige maar vooral efficiënte dazenval te bouwen. De dazenvallenlijm is transparant, niet giftig en blijft zo’n 8 tot 14 weken zitten. Ook heeft de dazenlijm een specifieke geur waardoor bijen, wespen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten op afstand worden gehouden. Doordat de dazenlijm speciaal is ontworpen om dazen en horzels te vangen is er dus geen bijvangst, dus dieren en nuttige insecten lopen geen gevaar. Ook voor vogels en andere dieren is de lijm niet gevaarlijk, dit komt doordat de kleefkracht niet voldoende is om een vogel, of een soort gelijk dier, vast te kunnen laten kleven. Dankzij dit alles is de dazenlijm verantwoord en veilig voor mens, dier en milieu. In Nederland en Belgie is het product erg aangeslagen, maar we zien ook dat in Duitsland de dazenlijm ( Bremsen kleber ) voor het bestrijden van Bremsen meer en meer gebruikt word. Er zijn diverse winkels welke bremsenfalle verkopen.

 

Wilt u meer informatie over de dazenlijm bekijk dan eens hier

https://dazenvanger.nl/dazenlijm