Chobmak
Shopping / Home and Garden

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een loodgieter?

De kosten voor het inschakelen van een loodgieter zijn verschillend per loodgieter. Om u een duidelijk beeld te geven van de prijs die u aan uw loodgieter moet betalen, staat in dit artikel omschreven waarop deze gebasseerd is.

Kosten

De kosten voor een loodgieter zijn (gemiddeld genomen) tussen de €45,- en €75,- per uur. Het prijsverschil per loodgieter is te verklaren door de volgende factoren:

  • Ervaring – Loodgieters die al langere tijd opereren in hun branche, vragen vaak meer geld per uur, omdat ze meer ervaring hebben. In de meeste gevallen bent u er hierdoor wel zeker van dat u ook na het verhelpen van uw probleem, nazorg en garantie krijgt.
  • Apparatuur – Een professionele loodgieter maakt gebruik van nieuwe apparatuur om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De kosten van het apparatuur, die een lekkage snel op kunnen sporen, zijn vele malen hoger dan simpel handwerk. Daarom betaald u bij een (iets) duurdere loodgieter ook voor de snelheid waarmee uw probleem verholpen kan worden. Dit is in spoedgevallen uiteraard van groot belang.
  • Voorrijkosten – De ene loodgieter rekent wel voorrijkosten, de ander niet. Het hangt daarom ook vaak af van de afstand die de loodgieter af moet leggen om bij u te komen. Daarom adviseren wij om een loodgieter bij u in de buurt in te schakelen bij uw loodgieterswerkzaamheden.
  • Urgentie – Wanneer u een spoedgeval heeft zoals bij een lekkage of defect aan uw cv-ketel, is het belangrijk dat uw loodgieter zo snel mogelijk ter plaatsen is. Uw loodgieter moet minder urgente problemen later helpen, omdat hij eerder bij een spoedgeval moet zijn. Daarom betaalt u meer wanneer er haast is en u geen dag kan wachten.

Bent u op zoek naar een loodgieter die professioneel, snel en goedkoop uw probleem verhelpt en daarnaast 24/7 bereik- en inzetbaar is. Bekijk dan de website van SAM Loodgieter Leiden en neem contact met ons op voor advies of hulp.