Chobmak
Shopping / Home and Garden

Hoe bestrijd je vocht bij laminaat?

Bobbelig of kromgetrokken laminaat is erg lelijk om te zien. Hoewel een laminaatvloer veel voordelen heeft, kan het helaas vochtschade oplopen. Het beste is natuurlijk om maatregelen te nemen om dit te voorkomen wanneer het laminaat nog niet is gelegd. Een speciaal product dat bij een betonnen vloer onder de laminaatvloer kan worden gelegd om vocht tegen te houden is een vochtscherm of dampdicht folie. Dit heb je al voor minder dan een euro per vierkante meter. Het beschermt het laminaat tegen optrekkend vocht.

Laminaat in badkamer leggen

Ook zijn er bepaalde ondervloeren beschikbaar die naast het bieden van een goede isolatie zorgen voor het verminderen van vocht door de dampdichte afwerking. De vloer is bij sommige winkels in waterafstotende versie te koop. Vanwege de speciale laag bolt of zwelt dit laminaat niet op bij contact met water en kan het zelfs in de badkamer gebruikt worden. Wel moet je bij deze vloeren rekenen op een hogere prijs, minimaal zo’n 15 euro dat op kan lopen tot wel 70 euro per vierkante meter.

Laminaat komt omhoog

Bij kliklaminaat is het gemakkelijker om de waterschade te herstellen aangezien er dan gewoon planken kunnen worden verwijderd en vervangen. Ook hebben sommige bedrijven zich gespecialiseerd in het repareren van laminaatschade, maar je moet natuurlijk een goede afweging maken qua kosten tussen een bedrijf inschakelen en de vloer vervangen. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om in het algemeen maatregelen te nemen tegen een te hoge luchtvochtigheid, zoals goed ventileren, de natte was niet binnen ophangen en het morsen van water voorkomen.

https://www.parket-winkel.be