Chobmak
Shopping / Home and Garden

Buitenspelen is een voorrecht

Het is belangrijk dat kinderen in hun jeugd gewoon kind kunnen zijn. Zij willen graag buitenspelen en hoeven zich nergens zorgen over te maken. Maar niet overal ter wereld is dit zo vanzelfsprekend. In Nederland en andere westerse landen is het erg normaal dat kinderen gewoon een fijne en zorgeloze jeugd hebben, maar kinderen uit minder ontwikkelde landen hebben deze zorgeloze jeugd vaak niet. Soms groeien zij op in een land waar oorlog heerst en moeten zij altijd uitkijken en zien ze weel narigheid om zich heen. Daarnaast moeten jonge kinderen al erg vroeg beginnen met werken om voor het gezin geld te verdienen, omdat zij anders geen eten kunnen kopen. Andere belanden daardoor in de criminaliteit om zo te kunnen overleven. Deze kinderen kunnen niet naar school, kunnen niet zomaar buiten gaan spelen en moeten zich vaak al bezig houden met hele serieuze zaken. Het is iets wat wij niet goed kunnen bergrijpen, maar voor de mensen in die landen kan het niet anders.

Daarom moeten we er eigenlijk bij stilstaan dat we in Nederland bevoorrecht zijn dat we kinderen een vrijwel zorgeloze jeugd kunnen geven. Zij hoeven niet te werken, groeien niet op in oorlog en hoeven niet op zoek naar avondeten. Het is belangrijk dat dit zo blijft en zij vooral kind kunnen zijn tijdens hun jeugd. Op school leren de kinderen natuurlijk ook over serieuze zaken en leren zij schrijven en lezen, maar ook daar gebeurd dat op een zorgeloze manier.

Buitenspelen is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Zo kunnen ze hun energie kwijt en worden er ook vele andere vaardigheden ontwikkeld. Voor in de tuin kan je bijvoorbeeld een schommel kopen. Kinderen hebben namelijk veel plezier aan buiten speeltoestellen. Hiermee ontwikkelen kinderen vaardigheden die zij op school niet geleerd krijgen en ook daarom is het belangrijk dat kinderen veel buitenspelen op speeltoestellen of met andere kinderen.

http://buitenspeelgoed.nl