Chobmak
Shopping / Home and Garden

Voordelen van haardsets

Een haardset maakt niet alleen het uiterlijk van je openhaard af, het heeft ook echt functies. Elk gereedschap is apart en in zijn eigen design te verkrijgen, maar ook als set met daarbij een standaard. Met het standaard kun je de gereedschappen makkelijk opbergen naast de openhaard.

Doel van haardgereedschap

De onderdelen waaruit een haardstel bestaat hebben allemaal hun eigen doel. Echter, zijn ze gezamenlijk bedoeld om het vuur te bedienen. Dit houd in dat met het gebruik van het gereedschap je het vuur kan regelen en deze dus kleiner of groter kan maken. Daarbij speelt veiligheid ook een rol. Je zorgt dat het vuur niet te groot en gevaarlijk wordt, maar ook dat jij je handen niet verbrand bij het aanraken van het hout.

Onderdelen van een haardset

De meeste haardstellen bestaan uit drie onderdelen en deze sets kun je vaak weer verder uitbreiden.

  1. Een haardtang is een van de belangrijkste onderdelen van een haardset. Met de tang kun je gemakkelijk en veilig hout in het vuur leggen of brandend hout verplaatsen in het vuur.
  2. Met een kachelpook of por ijzer bedien je de zuurstof die het vuur krijgt. Door de houtblokken een beetje uit elkaar te halen krijgt zuurstof meer de kans om bij het hout te komen en hierdoor brandt het vuur beter.
  3. Een asblik met veger heeft als doel, voorkomen dat de rest van de ruimte onder het as komt te zitten. Door warmte bestendige onderdelen, kun je gemakkelijk het as rondom de openhaard opvegen.

Naast deze drie onderdelen zijn de open haard accessoires verder uit te breiden met bijvoorbeeld een blaasbalg waarmee je meer zuurstof in het vuur blaast of een houtbak waarin je het hout kan opbergen.

Voor meer spullen voor je openhaard kijk je op airxlshop.nl. Zij voorzien je van goede producten voor de juiste prijs.