Chobmak
Shopping / Home and Garden

Bedrijven en mobiele tools

Dit jaar was er een onderzoek van Mobilelron waar er als resultaat uit kwam dat bijna 80% van de bedrijven meer dan 10 mobiele zakelijke apps gebruikt. Ook neemt dit percentage steeds meer toe. Naast dat bedrijven steeds vaker apps gebruiken wordt er ook steeds meer mobiel gewerkt. Dit is namelijk een stuk makkelijker als je onderweg bent. Voorheen werd er puur op desktops gewerkt maar tables en mobiele telefoons gebruiken voor bepaalde werkzaamheden is erg gemakkelijk. Denk aan het werken aan een presentatie online of de online urenregistratie doen. Sommige IT afdelingen blokkeren consumenten apps omdat die mogelijk toegang bieden tot de zakelijke apps die ze gebruiken tijdens werkzaamheden. Dit betekent dat er gevaar is dat gegevens op straat komen. Omdat veel mensen mobiel werken begint er ook kwaadaardige software op de mobieltjes te komen. Ondanks dat die malware op mobiele telefoons kan komen zijn er maar weinig bedrijven die zich daar voor beveiligen. Hierdoor is de kans dat belangrijke en geheime gegevens worden gestolen.

Als je bedrijfssoftware nodig hebt, zoals salarisadministratie Raet, kun je het verdelen over drie soorten. Je hebt pakketsoftware wat door bedrijven gekocht is en op de server staan. Hier worden licentiekosten over betaald. Daarnaast heb je online software die je afneemt via internet en waar je maandelijke een bedrag voor betaalt. Verder heb je ook mobiele apps die je installeert en onderweg kunt gebruiken.

Mobiele tools die het meest gebruikt worden door bedrijven zijn rooster apps, urenregistratie apps, apps voor presentaties en bestanden deel apps. Dit zijn werkzaamheden die je gemakkelijk online en overal kunt doen wat het makkelijk maakt dit tijdens het reizen te doen. medewerkers ontdekken deze online software allemaal thuis en zullen dit steeds vaker willen gebruiken. Het voordeel is dat het vaak gratis is of voor een klein prijsje. Dit maakt het voor bedrijven ook aantrekkelijk in te kopen.

http://www.cbbs.nl/