Chobmak
Image default
Shopping / Home and Garden

Zonnepanelen hebben hopelijk een groter deel in onze toekomst

Zonnepanelen hebben hopelijk een groter deel in onze toekomst

 

Nederland maakt, net zo als veel andere landen, gebruik van fossiele brandstoffen. Dit zorgt voor veel vervuiling en versterkt het broeikaseffect sterk. Iedereen weet dat dit zorgt voor de opwarming van de aarde. Bij opwarming van de aarde moet je denken aan 0,3 tot 1,7 per eeuw. Het klinkt misschien niet dramatisch, maar het heeft toch grote gevolgen. Zo smelt het ijs op de Noord- en Zuidpool. Dit zorgt dat dieren die daar leven, het veel minder gemakkelijk krijgen, wat tot uitsterving kan zorgen. Ook betekend dit dat het waterpeil omhoog gaat. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor laag liggende landen of voor landen met veel tsunami’s. Overstromingen zijn rampen met ongelofelijk veel schade en verlies. In andere woorden, we moeten af van fossiele brandstoffen.

Er zijn gelukkig een aantal slimme manieren om zelf minder gebruik te gaan maken van fossiele brandstoffen. Eén van die manieren is het kopen van zonnepanelen en die vervolgens installeren op je eigen dak. Bij zonnepanelen wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Dit noem je groene energie. Het is goed voor het milieu omdat je alleen maar gebruikt maakt van natuurlijk licht. Een andere mogelijkheid zou bijvoorbeeld een pellet boiler kunnen zijn.

Bij de opbrengst van zonnepanelen, die je op je huis gaat laten installeren, gaat natuurlijk wel verschillen in de winter, maar zelfs dan hoef je je geen zorgen te maken. Ook met indirect zonlicht kan er gewoon nog stroom worden opgewekt. En een gouden tip is om je zonnepanelen naar het zuiden te richten. Hierdoor blijven ze langer in de zon er wordt er meer energie opgewekt!

Wil je zonnepanelen kopen dan moet je echter wel rekening houden met hoe duur ze zijn. Het kan een paar jaar duren voordat je alles heb terug verdient, maar het is het zeker waard. Door minder tot geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen help je het milieu enorm. Je denkt misschien dat als alleen jij dit doet er geen verschil komt, maar ieder beetje helpt. Zonnepanelen zijn deel van de toekomst en hopelijk ook in mijn en jouw toekomst.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/