Chobmak
Shopping / Home and Garden

Als starter een huis kopen

Het is spannend om als starter je eerste huis te kopen. Doe je dit alleen of met je partner. Hoeveel geld kan je lenen en wat heb je te besteden. Waar wil je gaan wonen, wat is gunstig met betrekking tot het werk, familie en vrienden. Wat voor een soort huis wil je betrekken, wil je in een rustige of juist een bruisende wijk. Vrijstaand of in de rij. En wat dacht je van gezinsuitbreiding, komt dat er al bijna aan of moet je er niet aan denken. Het zijn allemaal vragen waar je jezelf mee bezig moet houden bij het kopen van je eerste huis. Het is natuurlijk van belang dat je precies weet wat je wil. Wil je een kant en klaar huis waar je eigenlijk direct kan in trekken zonder dat er nog maar een likje verf aan te pas hoeft te komen, of wil je liever alles verbouwen en het geheel inrichten naar je eigen stijl.

Helaas gebeurt het laatste tegenwoordig steeds minder, en dat is jammer maar toch wel te verklaren. Starters hadden het voorheen erg lastig gezien de financiële crisis die gaande was. Ze konden lastig aan een lening komen waardoor ze de goedkopere huizen alleen konden betrekken, vaak is er op dat moment dan geen ruimte voor een totale verbouwing. Toch zien we deze tijd dat de huizenmarkt weer aan trekt, en dat ook starters steeds meer te besteden hebben. Het is in dat soort gevallen leuk en een uitdaging om een huis te kopen waar nog het een en ander aan gedaan moet worden. Niet omdat deze huizen vaak relatief goedkoper zijn, maar ook omdat je het huis dan geheel kan inrichten en verdelen precies zoals jij of jullie dat willen. Het maken van je droomhuis kan dan werkelijkheid worden.

Het is in dat soort gevallen handig om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden, een technisch meerjaren plan opstellen is zeker geen verkeerde actie. Daarnaast kan er ook een meerjarenonderhoudsplan opgesteld worden, mocht het huis namelijk veel verzorging nog nodig hebben. Het is natuurlijk van belang dat de noodzakelijke dingen als eerste worden opgeknapt en worden onderhouden, je wil er tenslotte zo snel mogelijk gaan wonen.

http://www.laan35.nl/