Chobmak
Shopping / Home and Garden

Hulp bij het achteruitrijden

Heb je ook zo een moeite met het netjes achteruitrijden? Achteruitrij cameras helpen je, zoals de naam al zegt, met het achteruitrijden. Naast dat het je zicht tijdens het achteruitrijden vergroot, kan het ook helpen bij het filerijden, invoegen, inhalen en inparkeren. Hierdoor wordt de veiligheid van jou, maar ook andere personen in het verkeerd, gewaarborgd. Ook bij slecht weer kan de achteruitrijcamera net wat beter beeld weergeven, waardoor het makkelijker word om je omgeving te kunnen zien. De zogenoemde ‘blind spots’ kunnen tot 90% verminderen met behulp van een achteruitrijcamera. Bij beginnende bestuurders kan het hebben van een achteruitrijcamera een veiliger gevoel geven. Vooral vlak na het behalen van je rijbewijs, zijn de meeste bestuurders een beetje onzeker tijdens het rijden. Tijdens de rijlessen ben je natuurlijk onder toezicht van een rijinstructeur die altijd in kan grijpen als dit nodig is. Een achteruitrijcamera is een redelijk grote investering, maar vergeleken met de voordelen die eraan verbonden zitten is het zeker geen verkeerde investering.

De achteruitrijcamera zit tegenwoordig in veel voertuigen in de standaarduitvoeringen. Echter is dit nog niet bij ieder voertuig zo, dus kan je twijfelen of je zoiets wel nodig hebt. Vooral als je gewend bent zonder een achteruitrijcamera te rijden, kan je van mening zijn dat je er ook geen nodig hebt. Zodra je er een tijdje gebruik van hebt gemaakt, merk je dat je niet meer zonder zal kunnen en willen. Veel auto’s zijn al wel uitgerust met parkeersensoren. Deze piepen wanneer de auto (bij het inparkeren) in de buurt komt van andere auto’s, objecten of mensen. Echter is er bij een onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety gebleken dat achteruitrijcamera’s effectiever zijn dan parkeersensoren.

Als je in een wat grotere auto of bijvoorbeeld een camper rijdt, zijn de achteruitrijcameras camper al helemaal ideaal. In de wat grotere auto’s heb je vaak last van een grotere dode hoek, waardoor je dus een groter gedeelte niet kan zien. Met de achteruitrijcamera wordt dit probleem geheel opgelost.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl