Chobmak
Shopping / Home and Garden

3d printerpen: kleuren in de lucht!

Steeds meer worden 3d pennen onder de aandacht gebracht. Gelukkig maar, want het is werkelijk een prachtige uitvinding. Wat we zien is dat 3d printerpennen erg populair zijn onder kinderen. En dat kunnen wij ons goed voorstellen, want het tekenen met een 3d pen is léuk! Desondanks vinden deze pennen steeds meer hun weg naar professionals. U moet hierbij denken aan architecten die hun creaties visueel maken met een 3d pen, kunstenaars die de prachtigste objecten maken in 3d of bijvoorbeeld monteurs die zo’n pen in hun gereedschapskist hebben liggen en ermee reparaties verrichten. Hoe zit dat eigenlijk?

Een 3d pen in je gereedschapskist

U moet weten dat de 3d pen met plastic werkt: met ABS of PLA. Nou is het geval dat enorm veel plastic artikelen om ons heen zijn gemaakt van ABS. Bijvoorbeeld Lego, maar ook het dashboard in uw auto. Dat komt door de eigenschappen van dit plastic. Het vervormt niet, het verkleurt niet, het is hittebestendig en oersterk. Vandaar dat er ook veel onderdelen in apparaten van ABS is gemaakt. En zodra zo’n onderdeel toch breekt, kan het dus gerepareerd worden met een 3d pen, voorzien van ABS filament. En dat is niet alleen handig, maar ook zeer waardevol. Daar waar voorheen zo’n onderdeel moest worden vervangen en men soms te maken kreeg met levertijden, kan nu zo’n onderdeel tijdelijk of permanent worden gerepareerd. 

De ontwerpmogelijkheden

Zoals we dit al eerder noemden, is de 3d pen inmiddels ook ontdekt door de creatieve industrie. Ontwerpers, architecten, kunstenaars, zelfs ontwerpers van sieraden maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die een 3d pen biedt. Het is een middel om producten of ontwerpen te visualiseren. Daar waar men het eerst moest doen met de tekentafel, is er nu een mogelijkheid die beter kan laten zien wat het ontwerp inhoudt.

Al met al is de 3d pen dus de hype fase voorbij en hebben wij allang geconstateerd dat deze een blijvertje is!