Chobmak
Shopping / Home and Garden

Hoe houd ik mijn dekbedovertrek mooi?

 

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar jouw dekbedovertrek is niet alleen een mooie verrijking voor jouw bed en voor de slaapkamer. Een dekbedovertrek heeft namelijk meer te bieden dan alleen ‘mooi’ zijn; het is een goede bescherming voor jouw dekbed. Een dekbed kan zeer duur zijn, en moet dan ook jaren meegaan. Een goed dekbedovertrek draagt hieraan bij. Daarbij zorgt het er voor dat je lekker kunt slapen. Wanneer je de juiste stoffen hebt, blijf je heerlijk warm in de winter, maar blijf je koel in de zomer. Hoe houd je jouw dekbedovertrek eigenlijk mooi? Je leest het hieronder!

Wassen op de juiste manier

Er is niets lekkerder dan een lekker opgemaakt bed. Het liefst zou je jouw beddengoed dan ook iedere week in de was gooien. Dit is erg comfortabel, maar wanneer je verkeerd wast, zal het dekbedovertrek snel gaan pluizen of rafelen. Gelukkig kun je jouw dekbedovertrek op de juiste manier wassen. Heb je een donkere of bonte variant? Dan doe je er goed aan om niet boven de 40 graden te wassen. Heb je wit beddengoed? Dan wordt het aangeraden om rond de 60 graden te wassen. Wil je de kleuren behouden, dan kun je het beste binnenstebuiten wassen.

Niet drogen!

Wil je jouw dekbedovertrek echt mooi houden, dan doe je er goed aan om de droger zoveel mogelijk te vermijden. De droger is onwijs handig als je jouw beddengoed snel weer nodig hebt, maar het slijt er wel erg snel door. Hang het beddengoed liever meteen uit en laat het gewoon lekker drogen.

Strijken

Jouw dekbedovertrek ziet er extra mooi uit als je deze een goede strijkbeurt geeft. Hierdoor is de stof kreukvrij en kun je jouw bed zeer strak opmaken.

Toch is de beste optie het aanschaffen van een kwalitatief dekbedovertrek. Koala Bedding heeft prachtige dekbedovertrekken voor de kids in de aanbieding. Bekijk direct de mogelijkheden.

 

https://www.koalabedding.nl/