Chobmak
Shopping / Home and Garden

Zoveel soorten, maten, diktes, kwaliteiten lamelparket

Door de bomen het bos niet meer zien, het exacte gevoel dat je bekruipt bij het zien van zoveel soorten houten vloeren waaronder lamelparket. Wanneer u bij Bax Houthandel om advies vraagt, krijgt u meer dan 55 jaar aan ervaring er gratis bij. Zij laten u graag het bos tussen alle bomen weer zien. U koopt bij Bax Houthandel altijd uit eigen productie.

Lamelparket produceren zij in twee soorten:

  1. Het budget lamel parket met een dikte tot zo’n 14 mm en een breedte van maximaal 21 cm.
  2. Het multiplank lamelparket met een dikte tot zo’n 19 mm en een breedte van maximaal 35 cm.

Klik hier voor lamelparket.

Wat is lamelparket eigenlijk?

Lamelparket bestaat uit kruislings verlijmde lagen hout. Door een speciale opbouw is er een minimale nawerking van de vloer. Hierdoor is een lamelparket zeer goed zwevend te leggen en door een speciale clickverbinding ook nog eens makkelijk (zelf) te leggen. Zelfs met een vloerverwarming eronder. Bij een zwevend gelegde vloer van lamelparket hebben uw (onder) buren geen last van eventueel contactgeluid. Lamelparket wordt ‘blind’ genageld. Wanneer elke plank wordt vastgezet, zal er geen tot weinig kans zijn op kieren of ‘werkende’ planken. ‘Karakter’ is wat een houten vloer goed omschrijft. Een houten vloer ‘leeft’, net als een vloer van lamelparket.

Kwaliteit is altijd belangrijk, ook bij Lamelparket

Zoals bij alles, is de kwaliteit van lamelparket van cruciaal belang. Elke laag maar ook de samenhang van de verschillende lagen. Lamelparket bestaat uit drie lagen.

  • Toplaag van massief hout;
  • Samenbindende lijm laag;
  • Minder werkende onderlaag.
  • De kwaliteit per laag, zegt alles over het lamelparket.

Er worden in Nederland allerlei soorten houten vloeren, waaronder lamelparket aangeboden die geproduceerd zijn in lage lonen landen, in het verre oosten. In het verre oosten, zoals bijvoorbeeld Azië heerst er een heel ander klimaat dan bij ons in Nederland. Elke soort hout reageert op luchtvochtigheid. En al helemaal wanneer dit zo sterk van elkaar afwijkt als bijvoorbeeld Azië en Nederland. Het gevolg is, het krimpen en /of uitzetten van de houten planken.

Gelukkig wordt al het lamelparket van Bax Houthandel in Nederland geproduceerd. Geen zorgen om de grote verschillen in klimaat. Met als extra bijkomend maar groot voordeel, altijd eerlijke prijzen voor uw lamelparket.