Chobmak
Shopping / Home and Garden

Je woning beveiligen

Je woning is een plek waar je je thuis wilt voelen. Om een thuis te creëren moet je zorgen dat woning veilig is. Omdat de dagen nu korten worden en de nachten langer, is het de kans voor inbrekers om weer aan de slag te gaan in de buurt. Wij hebben een blog voor je geschreven hoe jij inbrekers buiten de deur houdt. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij de inbrekers buiten de deur houdt.

De voordeur

De meeste inbrekers betreden het huis via de voorkant van het huis namelijk de voordeur. Als de voordeur niet goed beveiligd is met een stevig slot, dan kan de inbreker de deur gemakkelijk openen met een koevoet of een ander middel. De voordeur moet daarom goed beveiligd zijn. Een slot met meerdere punten maakt het de inbreker al een stuk moeilijker maar natuurlijk niet onmogelijk. Een andere oplossing is een inbraakalarm. Een inbraakalarm is een alarm dat stil is maar wel geactiveerd wordt zodra het niet uitgezet wordt bij binnenkomst. De politie zal dus gewaarschuwd worden als er een inbreker in het huis zit. Zo zal de politie dus de inbreker opwachten als hij naar buiten keert.

De achterdeur

De achterdeur is een plek waar de inbreker langer de tijd heeft dan de voordeur. Dit komt voornamelijk omdat achterdeuren vaak beschermd zijn door schuttingen. De inbreker zal dus minder snel gezien worden dan bij de voordeur. Om het de inbreker vervelend te maken is het slim om verlichting in de achtertuin op te hangen. Zo heeft de inbreker minder privacy tijdens het inbreken en zal de inbreker het snel opgeven. Niet alle inbrekers schikken hiervan. Om je achterdeur echt optimaal te beveiligen is het slim op een camera beveiliging aan te schaffen. De inbreker wilt natuurlijk niet met zijn gezicht in beeld komen en later op opsporing verzocht te zien zijn.

 

https://www.groenewegendelft.nl/