Chobmak
Shopping / Home and Garden

Leersoorten

Leer was ooit de huid van een dier. De ontdekking van het gebruik van dierenhuiden is al eeuwen oud. Al miljoenen jaren geleden werd de eerste huidsoort omgetoverd tot leer. Dit kwam omdat mensen dieren aten als voedsel. De huid van de dier bleef over en zorgde voor warmte. Op de dag van vandaag zijn er veel verschillende soorten leer en weten we als de beste om het leer zo lang mogelijk mee te laten gaan. Het onderhouden van leer is een stuk makkelijk omdat we bijvoorbeeld verf voor leer hebben of angelus leerverf om zo het leer te onderhouden. In deze blog gaan we verschillend soorten leer behandelen.

Nappaleer

Nappaleer is een glad soort leer wat goed bestendigd is tegen schade. Je kan nappa niet vergelijke met suéde. Nappaleer kan je herkennen aan de beide gekleurde kanten. Daarnaast voelt nappaleer heel erg zacht aan. Het Nappaleer wordt gemaakt van leersoorten zoals: Kalfsleer, rundsleer en varkensleer. Het nappaleer is erg duurzaam en wordt gebruikt voor andere jassen en banken.

Suede

Suedeleer is een leersoort die lastig uit te leggen is. De leer heeft namelijk geen huidlaag waardoor het leer wat anders aanvoelt dan de rest. Het suede leer is erg gevoelig en makkelijk te beschadigen. Suede is erg zacht en wordt voornamelijk gebruikt bij schoenen.

Vissenleer

Bij vissenleer is het duidelijk waar het leer van gemaakt wordt, namelijk: vissen. Het leer van een vis is erg dun en zeer elastisch. Vissenleer is niet gemakkelijk te vinden op de markt en is daarom vrij duur. Het leer van een vis is vrij schaars omdat het leer gemaakt wordt van hele kleine vissen.

Reptielenleer

Het leer van reptielen wordt voornamelijk gebruikt bij luxe producten. Denk hierbij aan leer van krokodillen of slangen. Het wordt onder andere gebruikt voor producten zoals tassen, schoenen en riemen.

 

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/