Chobmak
Shopping / Home and Garden

De reden waarom muziek ons beter maakt

Iedereen luistert wel naar muziek. Het luisteren muziek helpt ons door de moeilijke en leuke tijden. Muziek vrolijk ons op en helpt ons met het uiten van emotie. Muziek heeft een enorme invloed op ons. Helemaal in deze tijd is muziek onmisbaar. Muziek helpt je bij je mentale welzijn. Als nog twijfels hebben wij een mooie lijst voor je gemaakt met de voordelen van het maken en naar het luisteren van muziek.

Muziek luisteren maakt je slimmer

Het luisteren van muziek maakt je slimmer omdat er bepaalde belangrijke verbindingen in het brein gemaakt worden. Je brein moet zich focussen op melodien, verschillende klanten en tonen en ook nog een naar de woorden van de tekst. Beide hersenhelften werken samen tijdens dit proces. Als beide hersenhelften goed samen werken kan je dingen sneller oppikken. Een online drumles zou je dus snel begrijpen.

Muziek werkt goed bij emotie

Muziek is niet alleen goed voor onze beide hersenhelften, maar het werk uitstekend als therapeutisch middel. Het luisteren naar muziek wordt erg gewaardeerd door onze hersenen. Zo erg zelf dat de hersenen een geluksstofje aanmaken bij het luisteren naar goede muziek. Daarnaast worden de hersenen gestimuleerd waardoor je beter kan concentreren waardoor je lekker ontspannen voelt.

Multitasken

Muziek helpt bij beter multitasken. Bij het maken van huiswerk is een goede portie concentratie nodig. Je moet je namelijk goed kunnen concentreren tijdens het maken van huiswerk of het leren van een toets. Als je naar muziek luistert tijdens het leren, leert je brein beter omgaan met twee taken. Leren drummen is dus een makkie.

Geluk

Bij het luisteren van muziek wordt het geluksstofje genaamd endorfine aangemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je gelukkig voelt. Daarnaast ervaar je ook minder pijn door dit stofje. Er zijn zelfs wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het toepassen van muziek tijdens een operatie. Wat bleek is dat je minder verdovingsmiddel nodig hebt als er muziek opstaat.

 

https://www.onlinedrumles.nl/