Chobmak
Shopping / Home and Garden

Big Green Egg, de beste BBQ die er is

 

Ben jij ook een BBQ liefhebber? Dan moet je beslist een Big Green Egg bbq bestellen. Deze barbecue is namelijk de Rolls Royce onder de barbecues. Hij is gebouwd uit zeer duurzame materialen waaronder rvs en keramiek. Zijn unieke vorm zorgt voor een perfecte luchtcirculatie en daarmee ook voor verbluffende kookprestaties. Naast normaal barbecueën kun je er ook mee koken, roken, grillen, bakken en braden. Door gebruik te maken van het Oosterse principe waarbij de warmte van de houtskool optimaal gebruikt wordt, worden de beste resultaten behaalt. Bovendien is er een temperatuurregeling en temperatuurmeter aanwezig zodat je de maximale controle houdt over wat er binnen in de Big Green Egg gebeurt.

 

Veelzijdige outdoor cooker

De Big Green Egg is enorm veelzijdig. Eigenlijk kun je bijna met deze outdoor cooker klaarmaken, van groenten tot pizza’s! Door de vele accessoires kun je niet alleen grillen en bakken maar ook braden, bakken en roken. Roken doe je het beste weer met de Wood Chips welke geweekte houtsnippers zijn die je over de kolen heen strooit. Daarbij kun je kiezen uit verschillende smaken waaronder pecan, hickory, cherry en apple. Met de stailess steel grill rings kun je appels, uien, paprika’s en artisjokken eenvoudig garen. Ook kun je een vertical chicken roaster bestellen waarbij je een hele kip of kalkoen kunt grillen waarbij de sappen worden behouden. Het vet druipt daarbij naar beneden en wordt in de speciale opvangbak opgevangen zodat de kolen schoon blijven. De kip of kalkoen krijgt dan een heerlijk knapperige buitenkant.

 

Big Green Egg prijs

De prijs van een Big Green Egg barbecue is wel een stuk hoger dan die van een normale barbecue. Daarom kun je het beste kijken naar een Big Green Egg aanbieding waarbij je een hoop geld kunt besparen. Deze outdoor cookers heb je in allerlei maten van klein tot heel groot. De kleine zijn een stuk voordeliger geprijsd dan de grotere varianten. Ben je alleen of met z’n tweeën dan is de Big Green Egg mini of small een uitstekende maat. Ga je voor grote groepen iets lekkers bereiden dan kun je gaan voor de XL of XXL.