Chobmak
Shopping / Home and Garden

Fineerdeuren of Massieve deuren voor uw interieur?

Vooraleer u overgaat tot aankoop van nieuwe binnendeuren, denk goed na over welke binnendeur u wilt bestellen. Niet alle deuren zijn namelijk hetzelfde. Zo zijn er verschillen tussen eikenmassieve deuren en fineerdeuren (afgewerkte deuren). Als dit nog niet genoeg is zijn er ook nog verschillende soorten schilderdeuren waaruit u kan kiezen.

Hoedanook, over schilderdeuren gaan we het in dit artikel niet hebben. In dit artikel vergelijken we kort even de voor- en nadelen van fineerdeuren en massieve deuren.

Veel mensen denken dat fineerdeuren makkelijk beschadigingen kunnen oplopen, denk bijvoorbeeld maar aan krassen en vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Deze mensen raden dan eerder aan om voor vol massieve binnendeuren te kiezen.

Massieve binnendeuren zijn misschien wel steviger vergeleken met fineerdeuren, maar vergeet niet dat een massieve deur ook zo zijn nadelen heeft. Zo moeten massieve deuren bijna altijd behandeld worden met olie of vernis, voor het plaatsen van massieve deuren is er een steviger kozijn (deurkast) nodig in multiplex i.p.v MDF – dit brengt al snel een meerprijs met zich mee.

Verder is er bij massieve deuren ook een groot verschil tussen deuren gemaakt uit Chinese eik (goedkoper) en deuren uit Franse eik (duurder). Een voordeel van massief is dan weer dat de deuren een stuk levendiger zijn en het hout een natuurlijker zicht heeft dan bij fineer. Fineerdeuren zijn ook altijd egaal, wat sommige mensen dan ook weer minder mooi vinden.

Zoals u ziet zijn er tussen deze twee soorten binnendeuren al grote verschillen op te merken. Ieder van ons heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur en stijl dus denk vooraf goed na welk type binnendeur u gaat kopen.

Binnendeuren zelf plaatsen of laten plaatsen?

Na de aankoop van uw deuren moet u nog gaan denken over de plaatsing er van. Gaat u de deuren zelf plaatsen of laat u ze plaatsen? Een binnendeur goed plaatsen neemt al snel een uur of twee in beslag en is nog geen makkelijke opdracht om alleen te doen, zeker niet als u niet beschikt over het nodige materiaal en toebehoren (PU-schuim, afstandsvijzen, etc.).

Gelukkig zijn er de dag van vandaag ook professionele verkopers van binnendeuren die de plaatsing voor u kunnen uitvoeren. Kijk bijvoorbeeld maar naar de populaire online deuren webshop www.deurenshop.com. Deze webwinkel biedt naast de verkoop van binnendeuren ook nog eens een professionele en betaalbare plaatsingsdienst aan aan haar klanten.

Het laten plaatsen van uw deuren kost toch al snel 100 euro per deur, maar op z’n minst bent u dan wel gerust dat de deuren met de nodige vakkennis geplaatst zijn en met het juiste materiaal. Nog een voordeel om de deuren door een specialist te laten plaatsen is dat de aannemer steeds een garantie moet bieden op zijn werk. In België bedraagt deze garantie 10 jaar. Twijfel dus zeker niet en doe steeds beroep op een specialist.