Chobmak
Shopping / Home and Garden

Krullend haar verzorgen

Als je iemand met krullen bent, zijn er wat dingen waar je op moet letten, zo beaamt de beste dameskapper delft. Het verzorgen van krullend haar is namelijk nooit zo makkelijk als het verzorgen van steil haar.

Ten eerste komt dit omdat we aangeleerd krijgen het op dezelfde manier te verzorgen als steil haar. Dit betekent dat we het elke morgen borstelen, er shampoo instoppen die voor steil haar bedoelt is en het met een handdoek afdrogen. Daarnaast doen we er zelden de juiste producten in.

Er zijn namelijk producten die je haar zullen uitdrogen of die de krul eruit zullen halen. Alcohol droogt haar bijvoorbeeld erg uit. Siliconen en sulfaten versterken het haar, maar maken het zo zwaar dat het niet meer echt kan krullen. Het is dus belangrijk dat als jij je natuurlijke krullen zo natuurlijk mogelijk wilt laten groeien, je producten met deze bestandsdelen zal mijden.

Daarnaast moet je jouw haar nooit borstelen. Hier haal je alleen de krul er maar uit en maak je het pluizig. In plaats van iedere ochtend je haar kammen, kun je beter met een gel, een verzorgingsproduct of een klein beetje conditioner je haar omhoog knijpen en er zo wat meer defenitie aangeven. Dan ziet je haar er een stuk verzorgder uit.

Ten slotte is het enorm belangrijk dat jij je haar niet langer in een handdoek zal stoppen om het te laten drogen. Voor meiden met steil haar kan dit prima, maar krullend haar is een stuk kwetsbaarder en moet dus beter verzorgd worden. Kies liever voor een katoenen shirt of een microfiber handdoek. Dan weet je zeker dat je haar op een goede manier kan opdrogen.

Wil jij nou nog meer tips? Bezoek dan een keer een goede kapper delft. Die kan jou adviseren wat jij het best met jouw haar kan doen, om het op de beste manier te laten uit zien.

https://www.onekappers.nl