Chobmak
Shopping / Home and Garden

Choquerende reclames

Televisiereclame zijn heel uiteenlopend. Sommigen komen meteen ter zake en kan je meteen van vertellen wat ze je proberen te verkopen, andere reclames zijn van bedrijven die zo bekend zijn, dat ze je niet hoeven te vertellen wat ze je verkopen en daarom maar een soort goede boodschap aansmeren en dan zijn er nog reclames die niks met het product te maken hebben, maar gewoon erg choqueren. Dit zijn de reclames die vaak voor de Loden Loekies worden uitgekozen.

Een voorbeeld die ik hierbij wil noemen, is van een bouwmarkt die normaal Snelbouwschroeven en Hoekijzers verkoopt. Hun reclames gaan hier echter totaal niet over. De eerste reclame die ik van dit bedrijf wil benoemen, is er eentje van een jaar geleden. Die reclame begon met mannen die hard aan het werk waren in de bouw of in de tuin aan het werk waren. Toen werd door mannen in pak gevraagd om kledingstukken uit te doen, die in het volgend shot naar een stad waren gebracht. Een Aziatische vrouw loopt naar een automaat met deze kledingstukken toe en koopt er een, om aan te ruiken. Deze reclame heeft, behalve dat er mannen in de bouw in te zien zijn, helemaal niks met het bedrijf te maken. Maar het heeft wel gechoqueerd. Mensen vonden de reclame onsmakelijk, vervelend of zelfs racistisch. Het heeft dus voor flink wat oproer en ook flink wat publiciteit gezorgd.

Daarna zijn ze hier steeds mee doorgegaan. Elke nieuwe reclame is nog afschrikwekkender dan de vorige. Dit is ook de bedoeling. Het bedrijf wilt dat wij geschokt raken door de reclame, zodat wij het ons herinneren. Dan blijft het bedrijf ons bijstaan en zullen we de volgende keer dat we een Snelbouwschroef nodig hebben, eerder aan hen denken dan aan de concurrent.  En dat zorgt voor meer omzet.

https://www.bnvtools.nl/