Chobmak
Shopping / Home and Garden

Marketing doormiddel van QR codes

Tegenwoordig zien we het overal wel verschijnen, marketing. Marketing is en wordt steeds populairder. Vroeger werd er eigenlijk nog amper gebruik gemaakt van marketing. Dit kwam omdat de concurrentie nog heel laag was en consumenten enorm trouw waren. Wanneer zij bij bedrijf A een product kochten, bleven ze daar ook producten kopen. Tegenwoordig is dit wel anders. De concurrentie in de markt is enorm toegenomen en consumenten zijn niet trouw meer. Zij kopen producten wanneer ze willen en waar ze willen. Om consumenten naar zich toe te trekken maken steeds meer bedrijven daarom gebruik van marketing. Doormiddel van verschillende acties proberen ze consumenten attent te maken op hun product of naamsbekendheid te generen. Een van de nieuwste vormen van marketing wordt gedaan doormiddel van QR codes. Het is algemeen bekend dat steeds meer mensen een smartphone hebben. Bedrijven spelen hier met hun marketing acties slim op in en één van die tactieken is het gebruik van QR codes. Bedrijven plaatsen bij hun poster of billboard actie een QR code op het doek. Zo kunnen mensen wanneer ze geïnteresseerd zijn de code scannen en meteen op de site van het bedrijf terecht komen.

Het printen van deze codes wordt tegenwoordig ook steeds makkelijker. Een QR code printer is makkelijk te verkrijgen en zo wordt het voor bedrijven ook aantrekkelijker om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bedrijven kunnen er zelf voor kiezen om een printer aan te schaffen en zo elke keer nieuwe QR codes te printen. Zo kan voor elke nieuwe actie ook nieuwe codes worden gebruikt. U kunt de codes dus heel specifiek gebruiken voor een specifieke landingspagina.

Bent u geïnteresseerd in een printer zoals deze? Dan kunt u een kijkje nemen op kba-metronic.com. Op deze site vindt u meer informatie over deze printers en kunt u deze ook gemakkelijk aanschaffen.

http://www.kba-metronic.com/nl/