Chobmak
Shopping / Home and Garden

De beste potgrond voor je planten

Niet iedere soort potgrond is het zelfde, al zal je dat op het eerste gezicht wel denken. De soort potgrond die je moet hebben hangt af van het soort planten dat in je tuin komt te staan. Let vooral op het RHP-keurmerk, dit keurmerk toont aan dat er geen schadelijke bacteriën of onkruidkiemen in je potgrond zitten. Zo worden je planten en vlonder planken niet aangetast.

Een soort potgrond voor iedere plant

Naast specifieke soorten potgrond bestaat er ook universele potgrond. Deze soort wordt gezien als basis voor je tuin, en doordat hij pH-neutraal is, hij geschikt voor bijna alle planten. Denk bijvoorbeeld aan de planten in bakken op je terras of eenjarige zomerbloeiers. De voeding in de potgrond is genoeg voor zo’n twee maanden, en bevat zwartveen, witveen, PG mix, kalk en houtvezel.

 

Overige soorten

Naast de universele potgrond is er ook potgrond specifiek voor eenjarige zomerbloeiers in potten op je terras. Doordat ze maar zo kort bloeien hebben ze veel voeding en water nodig. Deze soort potgrond zorgt ervoor dat water wordt vastgehouden, en het bevat extra veel voedingsstoffen voor de plant. Heb je meer groene en bloeiende planten in je tuin? Dan heb je speciale potgrond nodig. Deze potgrond bevat veel goede voedingsstoffen en is luchtig zodat de wortels goed kunnen groeien. De plant kan hier zo’n 6 maanden zijn voeding uit halen, en is ook geschikt voor kamerplanten. De potgrond is gemaakt van turf en turfstrooisel.

 

Bij mediterrane planten hoort natuurlijk mediterrane potgrond. Denk bijvoorbeeld aan de vijg en de palm. Deze planten zit een belangrijke voedingsstof die naar behoefte wordt afgegeven aan de grond, zodat de plant precies krijgt wat hij nodig heeft. Vooral in natte en droge perioden is dit onmisbaar. De naam zegt het al, rozengrond. Rozen hebben een speciale behoefte, hun wortels moeten ook goed kunnen groeien. Geef ze naast de potgrond speciale meststof om een mooie bloei te creëren.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken