Chobmak
Shopping / Home and Garden

Hoe kiest u vloeren en wandtegels?

Het is niet de makkelijkste keuze, een vloer of een wandbekleding kiezen. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten wandtegels en vloertegels. Daarnaast zijn er ook nog nieuwe materialen voor vloeren in opkomst genaamd PVC vloeren. Bij het maken van de keuze voor wand of vloer heeft u misschien hulp nodig. In dit artikel wordt behandeld hoe u het beste kan beginnen, al is het ook altijd slim om een bedrijf met expertise in te schakelen zoals Pand 16 die u advies op maat kan geven en u alles kan laten zien en voelen.

Wandtegels – Pand 16

Wandtegels kiezen is, ook met hulp van Pand 16, erg lastig omdat het de volledige sfeer van een ruimte bepaalt. Veel mensen zullen nog steeds denken; wandtegels? Dat is toch voor in de badkamer? En dat klopt! Dit is altijd zo geweest, maar met recente trends kwamen er ook steeds meer tegels voor andere ruimtes, wat een hele nieuwe dimensie in huis kan geven. Voor u eigenlijk begint met oriënteren moet u eerst uzelf een aantal vragen stellen om dit soepel te laten verlopen:

Wat is de ruimte waarin ik nieuwe wandtegels ga plaatsen? (badkamer, slaapkamer etc.)

Wat is de vloer nu en houd ik deze? (kleur, materiaal etc.)

Wat is het totaalplaatje (thema) van de ruimte en wil ik dit zo houden? (Pas ik de wandtegels hierop aan?).

Door deze vragen te beantwoorden kunt u gericht oriënteren op waar uw voorkeuren liggen. Allereerst kunt u dit op websites van aanbieders doen, maar voor u een definitieve keuze maakt moet u eigenlijk de tegels toch in uw handen gehad hebben. Door bij een filiaal te gaan kijken van Pand 16 kunt u met uw nieuwe inzicht gericht advies krijgen voor wat uw ideale wandtegels zijn en u kunt deze meteen zien en aanraken.

Vloertegels en PVC Vloeren

De voornaamste boodschap die van de wandtegels overblijft is dus, ga naar een winkel (zoals Pand 16) en zorg ervoor dat u weet wat u aanschaft. Dit geldt natuurlijk ook bij de keuze voor uw vloer. Hier is de eerste keuze die u maakt of u voor vloertegels gaat of PVC vloeren.

De voordelen van (ouderwetse) vloertegels zijn dat deze van hoge kwaliteit zijn, langer mee gaan en mooi blijven en ze chiquer ogen. Hier betaalt u echter meer voor, plus de tegels kunnen erg koud aanvoelen en zijn natuurlijk hard.

PVC is een stuk zachter, warmer en dus wat comfortabeler. Daarnaast is het wat gemakkelijker te onderhouden omdat het zo glad is én het is betaalbaarder dan tegels. Dit gaat echter ten koste van de duurzaamheid t.o.v. de tegels.

Voor de definitieve keuze van uw vloer of wandtegels moet u, nogmaals, deze toch echt in het echt gezien hebben en naar een specialistenzaak zoals Pand 16 toe gaan.

 

https://www.pand16.nl/