Chobmak
Image default
Bedrijven

Kastverlichting

Kastverlichting

De wisseling van de seizoenen brengt de behoefte aan verschillende soorten verlichting in een huis met zich mee. Als u bijvoorbeeld kookt onder kastverlichting of ’s nachts niet kunt zien wat er op uw planken staat als u erin probeert te reiken zonder een hele kamer fel genoeg te zetten, dan zou dat worden beschouwd als verlichte keukenkastjes! En als de ochtend nadert na het beëindigen van werk/schooldag wordt het dragen van outfits gemakkelijk gemaakt met verlichting van deze zelfde bronnen.

Hoeveel lumen nodig

Hoeveel lumen je nodig hebt in verschillende ruimtes hangt af van een aantal dingen. De grootte en de stijl maken het verschil!
Bijvoorbeeld, als uw muren overwegend wit zijn of veel hoogglans afwerkingen hebben, dan zullen minder felle lichtbronnen snel eventuele tekortkomingen met betrekking tot kleurbalans (bijv. sterke contrasten) onthullen. Als er in plaats daarvan overal donkere kleuren zijn, zoals ebbenhoutkleurige beits op eikenhoutfineer op hoogwaardige meubelstukken – veel diepere tinten dan de meeste mensen zouden verkiezen voor alledaagse leefruimten – dan zijn fellere lampen wellicht geschikter om geen ongemak te veroorzaken door harde schaduwen te werpen wanneer ze ’s avonds worden uitgeschakeld.

Halogeen vervangen door LED

Wilt u geld besparen op uw elektriciteitsrekening? Het vervangen van halogeen door  LED biedt tal van voordelen. U geniet van een nog betere lichtprestatie en profiteert van een zeer laag energieverbruik, en dat niet alleen, ze gaan tot 25 keer langer mee dan andere soorten lampen! En bovendien blijft er voor vele toepassingen zoals woningdecoratie, kantoorverlichting of werkplaatsgebruik nog heel wat over als het er op aan komt welk type het best aan die behoeften zou voldoen, dus waarom ten allen prijze genoegen nemen met een lamp, nietwaar?

Welke verlichting badkamer

De juiste verlichting voor uw badkamer kan het verschil maken. Van een snelle douche tot een ontspannend bad, het is niet alleen belangrijk hoeveel tijd u daar doorbrengt, maar ook welke sfeer gewenst is en wie de ruimte op een bepaald moment zal gebruiken Om veiligheidsredenen kiezen veel mensen (deels) voor inbouwarmaturen die gemakkelijk zijn voor de elektriciteitsrekening omdat ze geen bovenlicht of veel lampen nodig hebben; denk er bij het plannen van renovaties echter aan dat als deze lampen niet goed zichtbaar zijn vanuit de meeste kamers, bezoekers problemen kunnen hebben om hun weg te vinden zonder ergens tegenaan te lopen omdat het dan te donker kan worden!

 

https://123lampenshop.nl/handige-tips/kastverlichting/