Chobmak
Bedrijven

Een partij om het beheer van een gebouw te regelen

20. 20. De keuze van een koel dak is afhankelijk van de helling van een dak. Voor een laag hellend dak, met een hellingshoek van 9,5 graden of minder, kiest u voor eenlaagse membranen die licht van kleur zijn en de zon reflecteren. Eenlaagse membranen zijn geprefabriceerde platen die op het dak worden gerold en met mechanische bevestigingsmiddelen worden verbonden, met chemische kleefstoffen worden verlijmd of op hun plaats worden gehouden met ballast (stenen, grind of straatstenen).

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

21. 21. Gelakte metalen daken voldoen ook aan de eisen van een koel dak met een lage hellingsgraad voor de reflectie van de zon.

22. 22. Voor koeldaken met steile hellingen moet u shingles kiezen. Koele leien daken zijn overlappende panelen van hout, asfalt, metalen of polymeren. De zonreflecterende korrels die de leien bedekken, houden het dak koel.

23.Voor koele, steile hellende daken zijn dakpannen van beton, klei of leisteen ook een goede keuze. De meeste tegels zijn van nature reflecterend, maar er zijn ook behandelingen beschikbaar voor tegels die niet van nature reflecterend zijn.

24. 24. Groendaken zijn perfect voor stedelijke gebouwen met platte of ondiepe daken. Een groendak omvat alles van een eenvoudige plantenbedekking tot een werkende tuin.

Beglazingssystemen (ramen, lichtkoepels, ventilatieopeningen en glazen delen van deuren) van een Energiezuinig Gebouw.
25. 25. Koop energie-efficiënte ramen die geschikt zijn voor uw klimaatzone.

26. 26. Het installeren van stormramen kan de energierekening tot $350 per jaar verlagen.

27. 27. Op het noordelijk halfrond, geconfronteerd met grote beglazingsgebieden in het zuiden om te profiteren van de zonnewarmteaanwas in de wintermaanden wanneer de zon laag staat.

28. 28. Voor warmere klimaten, beperk de beglazing op het zuiden en installeer overstekken of andere zonwering boven de ramen op het zuiden om overmatige warmteaanwas in de zomer te voorkomen.

29. 29. Op het zuidelijk halfrond zijn ramen op het noorden het beste.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

30. 30. Vensterbeglazing met een laag emissievermogen (low-e) helpt om het verlies en de toename van de zonnewarmte onder controle te houden. Computersimulaties geven zelfs aan dat geavanceerde ruiten de behoefte aan ruimtekoeling van nieuwe woningen in warme klimaten met meer dan 40 procent verminderen.

31. 31. Kies voor energie-efficiënte lichtstraten die minimale ENERGY STAR®-prestatiecriteria per klimaat hebben vastgesteld.

32. 32. Nieuwe buitendeuren passen en isoleren doorgaans beter dan oude deuren. Overweeg bij de keuze van een nieuwe deur de aanschaf van de meest energie-efficiënte deur op basis van de energieprestaties die samenhangen met het plaatselijke klimaat en het ontwerp van het gebouw.

33. 33. Als u van plan bent om een bestaande buitendeur te behouden, is een stormdeur een goede investering.

34. 34. Verbeteren van de energie-efficiëntie van een bestaand raam door middel van afdichten en afplakken en het gebruik van thermische raambehandelingen of -bekledingen.

Ventilatie in een energiezuinig gebouw
De juiste ventilatie is noodzakelijk voor een energie-efficiënt huis omdat de lucht verzegelingstechnieken verontreinigende stoffen (zoals formaldehyde, vluchtige organische verbindingen en radon) kunnen vangen. De ventilatie helpt ook vochtigheid controleren, die de vormgroei en structurele schade kan veroorzaken.

35. 35. Een energie-efficiënt gebouw zou een energieterugwinningsventilatiesysteem moeten omvatten. Een de ventilatiesysteem van de energierecuperatie verstrekt gecontroleerde ventilatie en minimaliseert energieverlies door energie van geconditioneerde lucht over te brengen die naar verse inkomende lucht gaat over te brengen.

36. 36. Installeer plaatselijke afzuigventilatoren boven keukenbereiken en in badkamers om puntventilatie te creëren. Puntventilatie verbetert de effectiviteit van natuurlijke en gehele huisventilatie door het verwijderen van binnenluchtvervuiling en vocht.

37. 37. Terwijl natuurlijke ventilatie de goedkoopste en meest energie-efficiënte manier is om gebouwen te koelen, werkt het het beste in combinatie met puntventilatie, plafondventilatoren en raamventilatoren. Voor grote huizen en gebouwen zijn hele gebouwenventilatoren een waardevolle investering.

Verwarmings- en koelsystemen van een energiezuinig gebouw
Koeling, verwarming en waterverwarming zijn de grootste energiekosten in woningen en commerciële gebouwen. De integratie van energiezuinige maatregelen in de verwarmings- en koelsystemen van een gebouw is essentieel om een energie-efficiënte structuur te creëren.

38. 38. Kies voor een zeer energiezuinig verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC). Zo is het meest efficiënte HVAC-systeem bijvoorbeeld 95 procent efficiënt, wat betekent dat 5 procent van de geproduceerde energie wordt uitgestoten. Overweeg om de HVAC om de tien jaar te vervangen.

39. 39. Een goede installatie van een nieuw HVAC-systeem is essentieel voor een energiezuinig gebouw. Onjuist geïnstalleerde HVAC-systemen kunnen de efficiëntie van een systeem tot 30 procent verminderen.

40. 40. Zorg ervoor dat de fronten van de ventilatieopeningen vrij zijn van obstakels zoals meubilair en papier. Geblokkeerde ventilatieopeningen hebben maar liefst 25 procent meer energie nodig om de lucht te verdelen.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

41. 41. Installeer een programmeerbare thermostaat om perioden te beheren waarin de verwarming en koeling steeds lager en hoger kan worden gezet.

https://www.istades.nl/oplossingen/klantenservice/