Chobmak
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten over een business central webshop

Het online b2b aankopen neemt ontzettend hard toe. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat vandaag de dag maar liefst 74% van alle zakelijke kopers online op zoek gaan naar producten. Bovendien wil zelfs 93% van alle zakelijke kopers haar producten ook daadwerkelijk online aanschaffen. Als zakelijke dienstverlener kun je dan ook eigenlijk niet meer achterblijven. Een business central webshop is een absolute vereiste indien je als bedrijf wilt groeien. Maar wat is een business central webshop nu eigenlijk, wat kun je ermee, en welke systemen zijn er? Dat leggen we je vandaag uit.  

 

Wat is een business central webshop 

Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld als groothandel of distributeur online je producten of diensten aan te bieden, dan kun je dit doen via een e-commerce website. Een e-commerce website is eigenlijk niets meer dan een website waarop je producten of diensten kunt verkopen aan je klanten. Naast een e-commerce platform maken veel bedrijven ook gebruik van het business central systeem van Microsoft. Met deze software kun je zaken als de voorraad, je orders en je klanten beheren. Een business central webshop is dan in feite ook een alles in één systeem waarmee je het gehele online verkoopproces kunt beheren.  

 

De functionaliteiten van een business central webshop 

Met een business central webshop kun je dus online je producten verkopen en de gehele supply chain beheren. Laten we even verder inzoomen op de verschillende functies. Aan de voorkant kunnen zakelijke klanten op je website je producten of diensten 24/7 afnemen. Men kan het assortiment inzien, bedrijfsinformatie ontvangen en hun bestelling op de voet volgen. Je creëert dus een geheel nieuw online verkoopkanaal wat de klantervaring een flinke boost geeft. Aan de achterkant kun je op basis van software alles van A tot Z regelen. Zo voeg je eenvoudig producten toe aan je website, beheer je de voorraad en kun je facturen versturen aan je klanten.  

 

Welke b2b e-commerce systemen zijn er 

Wanneer je besluit om een b2b e-commerce website op te richten kun je zelf kiezen binnen welk systeem je jouw website maakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shopware b2b webshop. Shopware is met name in Duitsland een zeer populair e-commerce systeem. Het systeem voorziet je van veel flexibiliteit en mogelijkheden. Zo kun je zelf je website aanpassen en maak je gebruik van een simpel beheerpaneel. Ook Magento van Adobe is een zeer populair systeem. Het systeem voorziet je van veel functionaliteiten zoals bestellijsten en offertes en is dus een goed all-round systeem.  

https://www.ecomwise.com/business-central-webshop/