Chobmak
Image default
Bedrijven

Een deurmagneet op een branddeur is zeer veilig

Het aansluiten van een sterke deurmagneet op een branddeur is een heel slimme keuze, omdat je hier veel gevaarlijke situaties mee kunt voorkomen. Wanneer er bijvoorbeeld ergens een brand uitbreekt, zal je zo snel mogelijk een pand moeten zien te verlaten, maar wanneer een branddeur (die meestal ook nog eens heel erg zwaar zijn) niet direct te openen is of weer voor je neus wordt dichtgeklapt wanneer iemand voor jou ook zo snel mogelijk het pand wil verlaten is dit natuurlijk eigenlijk helemaal niet zo praktisch en levert situaties op die stressvol zijn en daarnaast ook niet veilig kunnen worden ervaren. Daarom is het aanschaffen van een deurmagneet op een branddeur een manier om te zorgen dat dit niet gebeurt en dat er dus juist een veiligere situatie is. 

Wat te doen bij brand?

Deze deurmagneet op een branddeur worden gemaakt van een zeer sterk materiaal, waardoor de branddeur gemakkelijk open te houden valt. Deze kan je open zetten wanneer er brand uitbreekt, maar ook wanneer je gewoon wil dat er een lekkere frisse wind door een pand heen waait. Deze magneet is zo sterk dat je hiermee ook de wind kunt weerstaan met de deur. Je kunt de deurmagneet op een branddeur aan de onderkant vastzetten aan de vloer, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het plaatsen van een magneet aan de wand aan de achterkant van de deur. Het is maar net wat je zelf handiger en praktischer vindt. 

Hoe werkt het?

Je kunt de deurmagneet op een branddeur gemakkelijk plaatsen en het heeft een zeer goede werking. Je zwaait de deur open en deze wordt als het ware naar de magneet toe getrokken, waardoor je verder geen handelingen meer hoeft te verrichten. Een veilige omgeving kan je dus creëren met het aanschaffen van een deurmagneet op een branddeur.