Chobmak
Image default
Bedrijven

Heftruckcertificaat behalen?

Bent u werkzaam In de bouw en bent u vereist van uw werkgever om wellicht een heftruck rijbewijs te halen? U vraagt zich misschien af of het nodig is om een heftruck rijbewijs daadwerkelijk te hebben. Mocht u werkzaam zijn in de bouw, dan is het heel erg handig om een heftruck of reachtruck rijbewijs te hebben. Het is niet verplicht van de Nederlandse wetgeving om een certificaat van een heftruck te hebben, wel wordt het aangeraden door de Nederlandse overheid om toch een certificaat ervoor te halen wegens het dient als bewijs voor de kennis van veiligheid als het gaat om heftruck rijden.

Waar doet u dat, een heftruck of reachtruck certificaat halen?

Om een heftruck en reachtruck certificaat te behalen zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Er zijn een aantal bedrijven die dienen als leerscholen voor het rijden van een heftruck. u krijgt dan namelijk les, niet alleen op theoretisch gebied maar ook op praktisch gebied. Wat houdt dat precies in? Ten eerste, zult u een aantal lessen ontvangen waarbij uw te maken krijgt met in aantal vaste regels die u dient te weten voordat u kunt rijden op een heftruck of reachtruck. vervolgens zult u praktijkles ontvangen, waarbij u in die lessen zelf op een heftruck moet rijden.

Hoelang is het geldig en wat kost zo’n cursus?

Als u dan besloten heeft om een heftruck en reachtruck cursus te volgen, dan kunt u verwachten dat de kosten zijn rond de € 250 en € 350. Dit is dan wel de basis cursus die u dient te volgen voor het certificaat te kunnen behalen. Vervolgens is dit certificaat dan zo’n 5 jaar geldig. na die 5 jaar zult u wel uw heftruck rijbewijs moeten verlengen, dit is vaak mogelijk via een herhalingscursus. Deze zitten zelf rond de € 150. Hoewel het halen van een heftruck en reachtruck certificaat wellicht duur lijkt, is de kans groot dat uw werknemer deze kosten voor zich zal nemen.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-en-reachtruck/