Chobmak
Image default
Bedrijven

De beste videoproducties in Rotterdam

Ik zag op een website eens een Videograaf Rotterdam en ik dacht: “Damn, dat lijkt me leuk om te doen.” Dingen filmen en fotograferen is super duur dus ik ga het pas doen als ik wat echt geld verdien maar het is altijd belangrijk om hobby’s te hebben. Ikzelf heb vaak te veel hobby’s. Ik hou van allemaal verschillende dingen lezen, van haiku’s schrijven, gamen, films kijken, speedrunnen en nog heel erg veel andere dingen. Ik zeg altijd voor de grap (maar ook serieus) dat ik pas echt naar klassieke muziek ga luisteren als ik met pensioen ben. Ik luister namelijk naar de complete discografie van een artiest. En bij klassieke muziek is dat heel erg veel muziek.

Waarom zijn hobby’s belangrijk?

Hobby’s zijn voor iedere persoon belangrijk maar veel mensen maken een hele herkenbare fout. Ze denken dat er maar één type hobby is. Dat is klinkklare onzin. Een hobby betekent niet dat je aan het houtsnijden bent, of dat je muziek aan het analyseren bent of dat je naar een museum toe gaat. Het punt is dat al die drie dingen een hobby kunnen zijn en dat je zelf mag kiezen wat je er van maakt. Een hobby kan super sociaal zijn en ik zeg altijd dat je het beste 3 soorten hobby’s kan hebben. Een sociale hobby, een fysieke of makkelijke hobby, en als laatste een intellectuele hobby. Ik heb ze klaar gezet in de beste volgorde wat ik als volgende ga uitleggen.

Sociaal, dan fysiek, dan intellectueel

Sociale hobby’s zijn het belangrijkst omdat van omgang met andere mensen je het meeste krijgt. Effe een kleine notittie. Voor alle introverts die dit lezen. Voor jullie zijn sociaal en intellectueel omgekeerd plus het advies maar ik moet zeggen dat jezelf helemaal afzonderen niet altijd het beste idee is. Fysieke hobbies wat vaak sport genoemd wordt is ook een hele belangrijke. Veel mensen combineren sociaal en fysiek en gaan dan een teamsport doen. De intellectuele hobby is vaak een beetje lastiger. Je moet iets vinden wat je interesseert maar wat je niet helemaal begrijpt. Dan kun je gaan kijken of je er meer over kunt leren.