Chobmak
Image default
Gezondheid

Vrede vinden in angst

Bach bloesem is een middel dat je helpt om te herstellen van pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt. Dingen zoals een angststoornis die je hebt opgelopen omdat je je hele jeugd buitengesloten hebt gevoeld of dat mensen je niet serieus nemen. Misschien ken je het wel dat je door een straat loopt en een groep mensen hoort lachen om iets. 9 van de 10 keer lachen ze echt niet om jou tenzij je je shirt verkeerd aan hebt maar misschien kun je alsnog denken dat ze jouw uitlachen. Ik ken dat gevoel heel goed omdat op de basisschool mensen altijd achter mijn rug om praten. Dat draag ik na tientallen jaren nog steeds met me mee. En dat is de les.

Je hebt altijd bagage

Je bent in staat om geweldige dingen te bereiken in je mensenleven en grote emotionele vreugde te beleven. Maar tegenover al die grootsheid staat ook de keerzijde. Doordat mensen zo een uitgebreide begrip van de wereld hebben kunnen ze ook meer beschadigd raken door wat er gebeurt. Hierbij moet wel gesteld worden dat dieren ook gewoon depressief kunnen raken. Er was zelfs een papegaai die pas niet depressief werd nadat het antidepressiva kreeg. Maar bij mensen is de bagage vaak wat meer dan bij dieren. Dat komt zoals ik al eerder zei door de grote hoeveelheid informatie die we kunnen verwerken in tegenstelling tot andere dieren wat ervoor zorgt dat als het mis gaat, het ook direct goed mis gaat.

Wat doe je met bagage?

Je moet in ieder geval nooit je bagage negeren! Door het negeren van een probleem zorg je er alleen maar voor dat het later nog harder terugkomt en nog problematischer wordt voor jou. Ik ken twee mensen waarvan de één zijn problemen aangaat en de ander niet. En hoewel de man zijn problemen aangaat en daardoor op het moment best wel veel moeite en ellende ondervindt garandeer ik jou dat die kerel het later fijner zal hebben dan de andere mensen die hun problemen negeren. Want op een gegeven moment zal de dam barsten en moet je het onder ogen zien.