Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Het gemak van een (duo)rolgordijn

Rolgordijnen zijn een van de meest voorkomende soorten raamdecoratie. Deze raamdecoratie is verkrijgbaar in alle soorten en maten en super veelzijdig. Rolgordijnen zijn makkelijk te combineren en makkelijk te stijlen met jouw interieur. Kortom een rolgordijn is voor iedereen en elke ruimte een must! In deze blog worden vier soorten rolgordijnen benoemd, met ieder hun eigen functies. 

Verduisterende Rolgordijnen 

De naam zegt het eigenlijk al, verduisterende rolgordijnen laten geen straaltje licht door! Met deze rolgordijnen kun je elke ruimte verduisteren. Ideaal voor de slaapkamer dus. Doordat verduisterende rolgordijnen van een stof gemaakt zijn waar je niet door heen kunt kijken kan je de hoeveelheid privacy krijgen waar je behoefte aan hebt. Naast dat deze rolgordijnen alleen verduisteren houden ze ook de warmte buiten. Dit kan heel handig zijn op de zolder kamer, waar het in de zomer erg warm kan worden.  

Rolgordijnen voor draai-kiep ramen 

Rolgordijnen zijn geschikt voor grote tot kleine ramen, maar ook voor draai-kiep ramen. Rolgordijnen zijn gemakkelijk te monteren op draai-kiep ramen. Met behulp van en spandraden en klemsteunen zijn de rolgordijnen binnen 10 minuten gemonteerd. Daarnaast is het niet nodig om in de kozijnen te boren. Bij rolgordijnen voor draai-kiep ramen heb je de keuze uit verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen. 

Duo rolgordijnen 

Duo rolgordijnen zijn rolgordijnen maar dan net in een ander jasje. Het een modern soort rolgordijn wat momenteel erg populair is. Een duo rolgordijn bestaat uit twee soorten stofstroken die elkaar afwisselen. De stofstroken zijn lichtdoorlatend en transparant. Door deze stofstroken over elkaar heen te bewegen kun je gemakkelijk spelen met lichtinval en privacy. 

Dakraamrolgordijnen 

Beschik je over een Velux dakraam? Dan zijn er altijd rolgordijnen die perfect aansluiten op jou dakraam. Dit type raamdecoratie heeft diverse voordelen zoals dat ze warmte werend en verduisterend zijn, daarnaast is het ook een uiterlijk upgrade van jouw zolder kamer.