Chobmak
Image default
Dienstverlening

Een rolsteiger kopen? Wij hebben een aantal tips voor de aankoop op een rij!

Tips voor het aanschaffen van een rolsteiger

Klust u regelmatig in of rondom uw huis? Dan heeft u vast wel een keer meegemaakt dat u voor een klus de hoogte in moet. Onderhoud aan de gevel, de goot of het dak is namelijk regelmatig nodig. Het is erg handig om een steiger aan te schaffen, want hiermee kan klussen op hoogte veiliger worden gemaakt. Waarom is een steiger veilig? Een steiger is veilig omdat er voldoende werkhoogte en werkbreedte wordt gecreëerd. Daarnaast kunnen beide handen vrij worden gehouden en kunnen gereedschap en andere benodigdheden ook mee naar boven. De steiger is stabiel en er is genoeg loopruimte. De kans om te vallen is dus veel kleiner bij een steiger dan bij een ladder. Een rolsteiger brengt nog een ander groot voordeel met zich mee. Een rolsteiger kun je namelijk makkelijk verplaatsen met behulp van de wielen. Bent u bijvoorbeeld bezig met verven en bent u klaar met een stukje? Dan rolt u de steiger gemakkelijk verder en kunt u door met het verven. Bent u geïnteresseerd geraakt? Schaf dan een rolsteiger van Steigerdeals aan. 

Platform van de steiger

De afmetingen van het platform van de steiger zijn belangrijk. Vanzelfsprekend moet de steiger passen op de plaats van bestemming, maar het is ook belangrijk dat u voldoende ruimte hebt om te werken. Daarnaast moeten uw gereedschap, blikken verf of dergelijke ook passen op het platform. U kunt kiezen tussen een smalle en een brede steiger. Bij een smalle steiger past er maar één platform op en bij de brede zijn dit er twee. 

Hoogte van de steiger

Een steiger wordt natuurlijk gebruikt om te werken in de hoogte. Het is belangrijk om vooraf goed te meten op welke hoogte u wilt gaan werken, zodat u later niet een te korte steiger hebt. Bij het aanschaffen van een steiger is het handig om het verschil tussen platformhoogte en werkhoogte te weten. De werkhoogte ligt over het algemeen twee meter hoger dan de platformhoogte. 

Verschillende soorten steigers

Elke steiger heeft zijn eigen voordelen. Een trapsteiger kan bijvoorbeeld worden gebruikt als u vaak op en af de steiger loopt. De trap maakt dit makkelijker, veiliger en sneller. Een groot voordeel van een rolsteiger is dat het kan worden verplaatst. Een rolsteiger heeft ook speciale wielen waarmee je de hoogte kunt verstellen. Zo kan de steiger altijd waterpas worden gezet ook al is de grond niet helemaal recht.