Chobmak
Image default
Dienstverlening

Een elektricien voor de aansluiting van je kookplaat

Overstappen op een inductiekookplaat is een verstandige keuze in deze tijd. We moeten allemaal iets meer om onze impact op het milieu denken. Daarnaast is gas ook heel erg duur tegenwoordig. Om nu over te stappen naar elektrisch koken is dus geen gek idee. Maar die inductieplaat kan je beter niet zelf aansluiten. Dit kan je het beste laten doen door een elektricien die hier gespecialiseerd in is. Een Elektricien Alkmaar, Delft of Zwolle, overal is wel een elektricien te vinden die de plaat voor jou kan installeren. Het is verstandig om de inductiekookplaat niet zelf te installeren, omdat een onjuiste aansluiting erg gevaarlijk kan zijn. 

Check de aansluitingen van je kookplaat

Voordat je de Elektricien Alkmaar belt, is het goed om even na te gaan wat voor aansluitingen je thuis hebt. Het type aansluiting bepaalt namelijk hoe groot de kookplaat kan zijn. Kijk allereerst of het stopcontact van de kookplaat twee of vijf openingen heeft. Als de kookplaat vijf openingen heeft, is het vermogen groter, wat ervoor zorgt dat het mogelijk is om daar een grotere kookplaat te plaatsen. Een vijf-openingen-stopcontact heet een perilex stopcontact. Kijk in de meterkast of dit perilex stopcontact aanwezig is de groep waar je de kookplaat wilt plaatsen. 

Past de kookplaat in je keuken?

Waar je verder nog op moet letten bij het aanschaffen en installeren van de kookplaat is de dikte van jouw aanrechtblad. Het aanrechtblad moet dik genoeg zijn, zodat hij het gewicht van de inductieplaat aan kan. In de handleiding van de fabrikant staat de aanbevolen dikte van het aanrechtblad. Daarnaast is het ook nog handig om te weten wat de afstand van de kookplaat tot de andere meubels moet zijn. Ook dit is terug te vinden in de handleiding van de fabrikant. Als je eenmaal weet welke kookplaat je neemt en of het wel past bij jou thuis, kan je de elektricien bellen voor de installatie.