Chobmak
Image default
Bedrijven

Wat moet je doen bij en stroomstoring?

Wanneer je een stroomstoring hebt in je huis kan dit meerdere oorzaken hebben. Een stroomstoring kan bijvoorbeeld ontstaan door een kortsluiting. De stoppenkast wordt dan automatisch uitgeschakeld. Schakel bij een stroomstoring een elektricien in. Ook in omgeving Leiden. Wat je precies moet doen bij een stroomstoring vertellen we je hier.

Check bij de buren

Als er iets mis is met het elektriciteitsnetwerk is of misschien is er een stroomstoring ontstaan door wegwerkzaamheden, dan moet je als eerste even checken of je buren ook last hebben van een stroomstoring. Dan weet je zeker dat de oorzaak van de stroomstoring niet bij jou thuis ligt. Je kan dit ook checken door te kijken of alle zekeringen in je meterkast nog heel zijn. 

Stroomstoring melden

Als je buren ook een stroomstoring hebben is er waarschijnlijk sprake van een regionale of zelfs een landelijke storing. Hiervoor is een nationaal storingsnummer die je kunt bellen wanneer de stroomstoring niet alleen bij jou thuis is: 0800-9009. Dit nummer is gratis en 24 uur per dag bereikbaar. Je melding komt terecht bij de netbeheerder, deze kan gelijk in actie komen.

Zelf de stroomstoring oplossen

Ben jij de enige in de straat met een stroomstoring of elektra problemen, dan moet je zelf de storing oplossen. Als je er niet uit komt kan je altijd een elektricien bellen. Als je in Leiden woont is Elektricien Leiden 24 uur per dag bereikbaar voor spoed en ze zijn snel ter plaatse. Hun elektriciens wonen in de buurt. Ze hebben daarom kennis van de huizen en kunnen snel bij je thuis zijn. Als je geen of weinig kennis hebt van elektra kan het gevaarlijk zijn om zelf in de meterkast te rommelen, daarom wordt altijd geadviseerd om een expert te laten komen zodat hij kan kijken naar het probleem.

 

Tip: doe tijdens de stroomstoring de koelkast en vriezer zo min mogelijk open. Als deze dicht blijven blijft de kou binnen en blijven je producten goed.