Chobmak
Image default
Kinderen

Wat is een kauwketting en waar dient deze voor?

Kinderen blijven kinderen en zullen altijd bijzondere dingen doen, zeggen of uitstralen die je totaal niet begrijpt maar wel graag op een betere manier zou willen stimuleren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld heel veel in hun mond stoppen en daar zit wel een bepaalde reden achter blijkt uit onderzoek. Kinderen vinden het fijn om bijvoorbeeld op dingen te kauwen of te sabbelen zodat zij zich beter kunnen focussen op hetgeen waar ze aandacht aan besteden. Wanneer je een kind dit bijvoorbeeld af leert of steeds blokt, kan het zelfs zo zijn dat het later moeilijkheden krijgt met concentratie. Daarom zijn er gelukkig soorten speelgoed of hulpmiddelen ontworpen om die kinderen op de juiste manier te helpen zonder dat dit schadelijk is voor het kind. De kauwkettingen zijn ontworpen om kinderen te stimuleren op de juiste manier te kunnen kauwen op een bepaald voorwerp die dus niet schadelijk is. 

Wat is een kauwketting precies? 

Een kauwketting is gemaakt van foodrage, dat zijn veilige siliconen. De kettingen zijn veilig om op te kauwen en bevatten geen sporen van lood, PVC, latex of BPA. Dit maakt het ontzettend veilig voor de kinderen om hierop te kauwen. Er zijn verschillende maten, groottes en sterktes van de kettingen. Ook zijn er kettingen ontworpen voor volwassen. De meeste kettingen worden gebruikt door kinderen met een speciale aandoening, zoals ADHD, autisme of HSP. 

Waar dient de kauwketting voor?

Een kauwketting is bedoeld voor kinderen of volwassen met ADHD, autisme, HSP of die het moeilijk vinden zich te concentreren en daardoor op voorwerpen willen kauwen of sabbelen. De ketting zorgt ervoor dat er altijd iets in de buurt is om op te kauwen of te sabbelen. De ketting zorgt ervoor dat je je beter kunt gaan concentreren en je makkelijker met bepaalde prikkels of verwerkingen om kan gaan. Goed voor ieder kind die anders op schadelijke voorwerpen gaat kauwen.